Friday, October 8, 2010

Pasar pagi Teluk Ketapang

Malam td sembang2 dgn mak psl barang2 utk rumah baru. Pastu teringat plak yg saya nak cari bantal. Saya nak bantal kekabu. Ari tu ada jual kat kg saya tp skrg kedai tu dh jadi kedai bundle. Mak kata kat pasar Teluk Ketapang ada. So set dgn mak pagi esok nk g tgk.

So pagi td dlm kul 8.30 saya, mak dan 2 org adik p terjah dgn niat utama nak cari bantal kekabu. Rupanya ada lagi gerai yg tak buka, so kitorang round2 dulu cari makanan. Bila dh agak ramai org tu round lagi, tapi x jumpa gerai jual bantal tu. Hampa rasanya, xpelah cari kat lain la ..Sudahnya beli makanan utk sarapan je.

tapi best jugak psl banyak benda ada kat sini. Pendek kata macam2 ada lah..



 kusyuk adik ni susun sayur..


 geram jugak tgk cotton nih..






 terliur tgk pucuk paku ni, segar..


 last2 beli murtabak nih..sedapp!

Pas balik rumah, makan2 pastu terus g rumah makcik saya di Chabang 3 psl dia satu family p johor utkkonvo anak sulong. So tinggal la anak dia yg form 5 tu sorang2. Saya p teman dia la.

Eh, hari ni start sua rasa kan? Rasa nk pegi laaaa...

6 comments:

  1. teluk ketapang? mesti banyak pokok ketapang, klu banyak pokok ketapang mesti banyak .... errkkk takut nak sebut ;p

    ReplyDelete
  2. hahahakak elly, poko tu xde dah...kedai, rumah je kiri kanan jalan..

    ReplyDelete
  3. KAK NA...pasar teluk ketapang ker..pasar kem askar..cuba ty syib dia panggil aper..bantal kat maidin ade..yang kerabu tuhh..kat pasar besut banyak..hahahha

    ReplyDelete
  4. bestnya pegi pasarr.. kat sini berangan la bila pergi supermarket mcm pergi pasar. tapi still tak sama.

    bau yang berlainan. hehehh..

    ReplyDelete
  5. terima kasih tolong ambik gambar pakcik tengah bakar murtabak tu! sebab dah tolong iklankan perniagaan murtabak pakcik ni kt internet,so kalau datang kt t.ketapang jangan lupa beli lagi, pagi (jumaat)petang (sabtu) ayam 3.00/daging 3.00

    ReplyDelete
  6. terima kasih tolong ambik gambar pakcik tengah bakar murtabak tu! sebab dah tolong iklankan perniagaan murtabak pakcik ni kt internet,so kalau datang kt t.ketapang jangan lupa beli lagi, pagi (jumaat)petang (sabtu) ayam 3.00/daging 3.00

    ReplyDelete