Wednesday, October 13, 2010

"Before you said 'I do' "

Semalam borim duk sorang, pakcik botak p pejabat smbung keja terbengkalai dia, pastu kena prektis joget plak kut utk sukan PTN nanti. Berokband plak xleh connect. Bukak tv le gayanya..

Terjumpa plak rancangan Clever paknil ni. best plak. hahahaha banyak benda yg kita tak tau jadi tau kalu tgk Clever ni.Hahahaa best giler, rancangan fav pakcik botak la nih. Pastu kul 10 tu tertengok la kat 702 ada movie tajuk 'Before you said I do'. Baca sinopsis dia mcm 
best.


Rupanya mmg best giler la citer tu. Kisahnya si Jane ni baru bertunang dgn kekasih dia. Tapi 10 thn lps dia dh kawen tp dh berpisah sbb dia dpt tau laki dia ni curang dgn wedding planner dia. So sampai skrg dia masih trauma takut terjumpa dgn lelaki yg salah. Satu mlm tu lepas tunang baru dia, George hantar dia blik, dia sembunyi2 letak cincin tunang dlm poket George.

George plak p opis psl kena keja, pastu dia teringat nk call Jane. Dia call rmh dia nak dgr kut2 ada mesej. sekali mmg Jane ada tinggalkan mesej. Kata Jane, dia x tahu perasaan dia cmne, dia sayang gile kat George ni tp dia takut jadi mcm dulu. so dia nk pegi ke satu tempat utk tenangkan fikiran dia. Pas je George dgr tu dia berdesup p rmh Jane. Otw tu dia kena lalu traffic light, dan traffic light tu wrna kuning dan dia pun wish konon2 kalu lps lamou kuning tu wish akan termakbul. Tgh2 nk lalu trafic lite tu, dia kena langgar. Sedar2 dia kembali ke 10 thn lampau iaitu 3 hari sblm Jane kawen dgn ex-laki dia yg curang tu.

Si George ni berusaha bersungguh nk pikat Jane ni padahal Jane x kenal pun dia. Dia cuma ada masa 3 hari. Oleh sbb George ni dr masa depan mala dia dh tau apa akan jadi sbb  masa dia nk bertunang dgn Jane tu Jane dh cite semua psl ex-laki dia ni. So George dh tau dan berusaha utk tunjukkan ke Jane yg Doug ni mmg curang. Tapi Doug dpt tau so  Doug ni tukar plan supaya dia tak kantoi dgn Jane dan akhirnya menyebabkan George kena jail. Tp sebelum Jane nk turun g gereja George sempat call Jane dr jail bgtau sesuatu yg akan berlaku masa depan paderi nanti. George kata Doug akan kenyit mata pada wedding planner. So masa Doug nk sarung cincin tu dia mmg kenyit mata kat wedding planner tu dan Jane perasan. Terus Jane marah dan baling cincin tu, dan kebetulan kawan George jamin dia dr jail dan dia bergegas ke gereja. Last2 Jane pun bgtau yg betul apa yg george kata. last2 dorang lari sbb Doug kejar. Masa lari tu dia eksiden pastu George sedar2 je dia kembali ke tahun 2009. Rupanya masa tu diorang tgh nk celebrate 10th year anniversarry. 

Happy ending..

Waaahhh sgt best citer ni, romantik sgt..hahahahhaa. paham ke tak cite saya? Kalu x paham baca sini.

MySpace

5 comments:

  1. cheqna kurreeng sket cite oputih ni

    ReplyDelete
  2. cheqna,

    kalu ada subtitle ok la..hahahaha


    lady,

    carilah, mmg puas hati..best giler..rs nk tgk lagi..

    ReplyDelete
  3. hurmmm...banyaknya masa nak tgk tv..kite nih awal2 lagi dah terbungkang ketiduran...hehehhehehe

    ReplyDelete
  4. diamilikku,

    skrg ni ada la lg masa tu..esok2 tak tau le cmne..hahaha tv tgk kita kut..

    ReplyDelete