Monday, October 25, 2010

Tolong doakan sepupu saya..

Salam kawan2,

Saya baru mendapat perkhabaran, sepupu saya yg duk kat Kemaman sekarang sedang tenat. Sepupu yg saya panggil Along ni nama sebenarnya Fatin Nabilah umur baru 15 thn. Baru pas PMR. Mak saya citer 2 hari lepas diorang satu family ada dtg cni tp saya xde lah sbb ada kat KB kan. Pastu Along demam.

Saya baru pas call mak Along yg saya panggil Mak Adik. Dia citer masa kat Ktrg ada bawak p klinik tp doc kata gastrik dan demam biasa je. So doc bagi ubat gastrik dan tahan sakit. Pastu balik Kemaman tu dia jadi macam tak tau apa. Panggil tak menyahut, senyap je, x bercakap apa pun. Mak Adik kena mandikan dia. Hari ni nmpak dia dah ok sikit, boleh cakap, tp badan still panas. Mak dia pun bawak p klinik tp doc suruh refer pakar terus so ibu dan papa Along bawak dia p Kuantan Specialist, Alor Akar. 

Masa sblm g hospital tu dia dah 2,3 kali muntah. Masa otw ke hospital tu mata dia tetiba pandang atas, terbeliak. Tangan jadi keras. Dia kena sawan. Nasib baik dh dekat hospital, terus masuk emergency room dan doc bgtau dia tak sedar. Tengah tunggu keputusan scan otak, kalu tak dapat detect juga kena ambik air tulang belakang.

Yg buat saya sedih sgt, Mak Adik bgtau tadi Along ni nak sangat pegi rumah baru saya. Saya selalu cakap2 dgn dia dulu, nanti abis PMR Along kena duk sini. Dia kata dia jadi org gaji takpe, dia akan kemas semua. Dia nak satu bilik utk dia. Dan bilik tamu memang saya siapkan khas utk dia sebenarnya. 

Kami sgt rapat, dari dia kecik lagi walaupun jarak umur 15 tahun. Biasanya geng2 saya adalah Along, Angah (adik Along) pastu Syamimi (sepupu saya umur 17 thn). Dulu masa belum kawen, dgn diorang  ni la g jalan2. Yg main mekap2 pun dgn diorang ni lah, dan Along lah yg paling excited kalu bab mekap2 nih.

 Along yg paling hujung (tudung krim), Angah, Syamimi






I really miss her...  :'(

Semoga Along baik2 saje. Saya mohon jasa baik kawan-kawan utk sama2 doakan kesihatan Along. Saya masih terkejut kerana ia berlaku secara tiba2.  Semoga Along cepat sembuh.

Terima kasih.

8 comments:

  1. bakpe along kak na???
    apepun moga along cepat sembuh...
    amin..

    ReplyDelete
  2. muge2 ye ok...
    k na kene g v kate2 smgt r ke ye..
    sbb klu kite bsmangat lawan ssuatu penyakit,antibodi kite jadi kuat..
    pyakit kanser pon bleh sembuh...
    InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. salam
    saya ada mempunyai adik yang seperti sepupu kamu alami. Sebelum dia sakit,dia seorang yang aktif, tiba2 sahaja demam xkebah2,hospital dah jadi rumah kedua dia. 1 hari, dia diserang sawan kat umah selepas mengadu sakit perut,start dari tu dia xsedar sehinggalah habis nyawanya.Semuanya berlaku terlalu pantas. Doktor ckp adik saya magnitis. Saya harap sepupu kamu cepat sembuh.

    ReplyDelete
  4. Semoga cousin marina sembuh seperti sediakala..amin.

    ReplyDelete
  5. mamarissa,

    saya baru tanya mak dia td, Along tak sedar lagi..saya syak dia kena mcm tu jugak..

    harap2 xde apa2..

    ReplyDelete
  6. harap xde mnde2 yg serius dan cepat sembuh...insyaallah

    ReplyDelete