Friday, October 22, 2010

Berdua lebih baik..?

Duk kat KTC ni kitorang dpt family room. Kira mcm sebuah rumah la, lengkap dgn dapur, ruang tamu bagai. Hari ke 3 disini hari ini. Kadang kalu time xde apa  nk buat kmasuk bilik, duk ruang tamu, pastu masuk bilik balik. 

Bosan jugek, rasa dh mcm duk rmh sndiri. Pakcik botak kata, nanti kita duk rmh sndiri cmne agaknya ye..? Yelah rumah tu 2 tingkat, yg tinggal kami berdua jek. Huhuhuhu confirm bosan jugak. Tp saya kata, kalu duk rmh sndiri nanti banyak plak keja nk buat kan. Saya ni tak biasa duk rumah xdok org, pasal dr kecik mmg adik beradik ramai, rumah memang tak pernah tinggal kosong, bising tu memang le psl adik2 ramai tambah2 lagi rumah mak kat tepi jalan besar.

Kalu ada anak buleh main dgn anak. Nak bela kucing? tak nak le, x pandai nak bela. Ada kwn opis bgtau kwn dia bbrp tahun kawen tak dpt anak, pastu ambik anak angkat, tup2 dgn kuasa Allah wife dia pregnant. Pernah jugak dgr mcm tu, rezeki dia Allah nak bagi cara tu kan. Buat masa ni tak terasa nk ambik anak angkat pun, lagipun prosedur tu payah, waiting list ramai.

Baru ni p jumpa Pak Talib kat K.Berang, dia tak urut saya tp urut pakcik botak. Pastu ada la dia bagtau skit2,  pastu dia bagai akar kayu suh minum laki bini 7 hari berturut2 pastu rehat 3 hari, pastu minum lg 7 hari rehat lagi 3 hari. Takleh campur dgn pil. Tapi tak minum lagi psl pakcik botak asyik outstesen bulan nih. try bulan 11 nanti la.

Hujung bulan Dec nanti saya akan di warded utk buat Laporoscopy. Dh jmpa pakar pastu dia buat appointment hujung tahun nih, so sebelum hujung thn ni cuba lah cara tradisional dulu. Kalu tak berhasil jugak, proceed je lah Laporoscopy tu.

MySpace

3 comments:

  1. InsyaAllah..ada la rezeki nnt.yg penting kita tak berhenti dari berusaha. semoga murah rezeki ya.

    ReplyDelete
  2. Insya Allah ada tu nnt. now kasi chance honeymoon dulu ;)

    ReplyDelete