Saturday, October 2, 2010

Lawatan dari Uitm Segamat

Baru sampai rumah dari petang tadi. Pas Jumaat tadi bertolak ke Sg Como sebab ada lawatan dari budak Uitm Segamat. Nak tengok projek2 perikanan dan pertanian utk subjek keusahawanan kut. Lupa plak aku.

Oleh sebab hari ni adalah cuti so saya telah menge'book' encik pakcik botak utk temankan saya p kenyir nun. Ambik ford kat opis dulu pagi tu so boleh gerak awal skit dr rmh. Saya drive masa pegi sebab pakcik botak tak biasa jalan ke sana.

Layan gambar je, malas nak cite.




taklimat dulu skit2 pastu sesi soal jawab.. boleh plak ter'sama' pakai baju hijau dgn abg rusman..hahaha


gambar adalah diambil oleh jurufoto tak bertauliah aka pakcik botak tapi balance la gambar ni..hahaha moleknye sepsang wrna hijau muda ..hahaha sib baik xdok org jeles..wakakaka!

Balik dr sg como p serbu rumah pak talib psl kes nak dapat anak la apa lagi. Dia bg akar kayu pastu try urut2 si suami, dh dpt kesan dah. angin banyak. nanti tdg bulan depan plak.


Smpai kat  bandar k.berang lagi 10 minit nak pukul 7 so abg rusman ajak singgah rumah di d kg  buluh. Boleh tumpangsolat maghrib. Sampai je kak ana pun ada, terus offer makan kat rumahnye. Sebab dh lewat kak ana suruh kitorang mandi je, sambil tu dia kong keng kong keng masak kat dapur. Kami siap solat isyak je dh siap dah. Menu singgang tulang, telur dadar, sup ikan merah pastu cendawan masak apa ntah tapi sedap gile. Ada tempe sekali. Fav pakcik botakku. Dia ni lebih jawa dari org jawa.hahahaha

Akhirnya sampai rumah dekat pukul 11 pm. penat seh. Sbb dh mandi td, so berus gigi, cuci muka pastu berebut laptop dgn pakcik botak. Last2 ai yg menang hahaha tp tu pun sbb pakcik botak mengantuk yg amat, so dia p tdo..hahaha. Apa aku merepek ni?

Kepala dh ting tong.

MySpace

2 comments:

  1. hahaha bukan laki ai tu nyah.. hahaha sib baik cik abg x jeles..hahaha

    ReplyDelete