Wednesday, October 13, 2010

Dh nak siap!

Lama x update. Ceh, padahal baru bbrp hari. bajet glamer la tu..hahahaha

Tp sbnrnya tgh geram dgn berokband ni, dkt seminggu dh xleh guna..tepon call centre katanya ada mslh line di bhg pantai timur. Yeeee laaaahh sgt..hampeh. terus rs nk terminate tp kang kena bayar plak psl kontrak smpai bulan 9 th dpn.

Ok, rumah saya dh hampir siap psg grill, jumaat ni nk pasang lampu. Tukang pasang kata 1 hari buleh siap psl kitorang x guna downlight so mudah je la. Bnyk betul nk kena pikir untuk pindah ni. duit xsah kata la, berkepuk2 habis. Bajet pitis banyak sgt ke smpai berkepuk2..hahahah

Ni tgh mikir bila tarih sesuai nak pindah ni. Rasanya paling elok akhir bulan ni kut, nk kena basuh lagi, tu pun kena 2x basuh jugak kut. Kalu tingkat atas nk kena jirus air jugak ke? Kalu jirus air basuh gtu nanti menitik2 kat bawah, pakai mop je lah kan. curah floor cleaner bnyk2 pastu mop smpai berbuih2..hahaha sape la baik hati nk tolong basuh umah ni.. oh xpe, saya kan kakak, sop buleh gunakan kuasa veto arahkan adik2 g basuh. hahahaha kejam kejam!

Pernah terpikir, mesti sunyi kan duk berdua kat rumah tu nanti. Kalu ada baby kurang2 ada la suara jerit pekik baby. Saya ni x biasa sunyi sbb mmg dibesarkan dgn suasana rumah yg riuh rendah. rumah plak tepi jalan mmg bising dgn lalulintas. Nanti mesti aku mati kutu. huhuhu.

Azam nak masuk rmh baru nanti nak masak hari2. Hahahaha buleh buat ke ni? Selama ni makan yg siap je..hahaha. balik rumah mak dh siap masak. Kawan2 dgn adik2 duk gelak blh ke aku masak. Eh aku pandai lah, masa je xdok..hehehe alasan. x la mmg nak masak pon, kena jimat cermat skit.

mood tgh x elok ni, jgn campur aduk hal opis dgn peribadi. Tu yg kuar post ni. aku serabut dgn opis ni. Ad org tu membodohkan diri dia sendiri..

8 comments:

  1. best nye nak pindah umah baru ..
    jng la cite pasal baby.. ai pun sunyi jugak ;( well kan ade lagu 'berdua lebih baik' soo kita duduk la berdua puas puas dulu ;p

    ReplyDelete
  2. duduk puas2 berdua, bila dah bertiga memang tak menang tangan! :P

    ReplyDelete
  3. salam
    pindoh mana kak??
    meh nak g tolong..
    tolong tengok la...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  4. XPER...ALONG ADE KAK..KALU SUNYI2 GITAU..NNTI ALONG TMANKAN..HAHHAHAAHHHA

    ReplyDelete
  5. beshnya nak pindah umah baru ye na..

    ReplyDelete
  6. elly,

    betul betul betul... :)


    madam sooyaree,

    hahhaha setuju sgt tuh!


    cheqna,

    area pdg midin, meh la dtg umah.


    along,

    hahahhaa molek gok kadang, pastu kita ajak kak nik, bljr mekap dgn dia..hehehe


    atty,

    trima kasih kty..teringin nk jmpa kty..

    ReplyDelete
  7. selalu dengar org complaint pasal berukband. rugila kalau seminggu takleh guna. pindah umah baru. bestnyaa

    ReplyDelete
  8. rumah baruuuuuu.... yeaahhhh.. lepas ni sikit2 ikea.. sikit2 ikea... hehehe

    ReplyDelete