Tuesday, December 29, 2009

Mari belajar mekap..

salam uolls,

Ai nk promote skit nih..sape2 minat nk belajar mekap boleh join kelas ni bersama Eyra Rizal..bg yg tinggal di Kuala Terengganu kelas akan di adakan pada 15 Januari 2010..tmpt akan dimaklumkan nanti..sape2 berminat blh sms saya 0129584321 atau email marina7880@yahoo.com atau pun tinggalkan komen..


utk perhatian tarikh diatas semuanya utk thn 2010 ye..tuan dia salah tulis daa..



Monday, December 28, 2009

Nk bg hadiah apa ye..??

Salam uolls,

uolss, 31 hb ni birthday hubby sy..tp xdak idea lgsung nk bg apa..?? ada cadangan x...??? xnk la yg mahal sgt..hahhahaha janji ada sentimental value...waaaahh gtu..kahkahkah..


Monday, December 21, 2009

popia daging..

Salam uols,

lama saya x letak n3 masak2..hmm td terlihat gmbr ms wat popia bln pose dlu..saya suka sgt popia tp kalu beli kat kedai msti rs x puas sbb inti kedekut..last2 beli bahan2 buat sndiri..puas hati blh letak inti bnyk2..tp yg ni sy try wat guna daging..biasa letak sayu je kan, kbtulan ada daging cincang dlm freezer, so try las buat..pandai2 la exjas brp bnyk ye sbb sy buat dlm kuantiti yg banyak..satu bungkus kulit popis yg besar tu habis..

sedapnye..terliur plak..

letak la bnyk mana pun asal puas hati..

lipat kiri, lipat kanan

sedang molek ckp 1 kuali inti dgn kulit popia..pastu goreng dan blh cicah dgn air lada..sedaap!

Bahan2 :-
  1. daging cincang
  2. tauge
  3. daun sup - hiris halus
  4. daun kucai - hiris halus
  5. lobak merah - potong kecik2
  6. kobis - hiris nipis2 (sape x suka xyah letak)
  7. bwg mesin utk menumis
Cara2:-

  1. tumis sesudu bwg mesin.
  2. agak2 dh wangi masukkan daging cincang, goreng smpai daging masak.
  3. masukkan smua sayur dan goreng smpai agak2 masak.
  4. jgn lupa masukkan garam secukup rasa. tp sy guna serbuk perisa 'secukup rasa megi ' tu..dh sedap dh
  5. kalu suka lada sulah blh letak skit .
  6. dh masa blh start menggulung popia.
~oowh..lama sungguh aku x masak..hahaha

Sunday, December 20, 2009

Sape lah dlm dunia ni baik hati nk bagi duit kat org..

Salam uolls,

korang pnh x dpt email yg ngarut2 yg kata nk derma duit berbillion2 lah..sbb dh sakit so nk transfer duit ..kononn..apa motif diorang wat keja gni..? agak2 ada yg berminat ke..?


Hello,

My name is Mrs. Maria Johnson.I am a dying woman who had decided to donate
what I have to you. I have decided to WILL/donate the $10,500,000(Ten
million five hundred thousand dollars) to you for the good work of the
lord,and to help the motherless,less privileged and also for theassistance
of the widows.Kindly Contact my lawyer through this email
address(barr.walteranderson@advir.com) or you can call his privateline:+44
703 596 5580. if you are interested in carrying out this task,sothat he
can arrange the release of the funds ($10,500,000.00) to you. My lawyer's
name
is Barrister Walter Anderson.I know I have never met you but my mind tells
me to do this,and i hope you act sincerely.

Thank you and God bless you.

Maria Johnson



suka2 hati k bg duit berjuta2 kat org...

Wednesday, December 16, 2009

:-(

Gue xde smngat nk keja..badan rs letih..ngantuk nk tido..xde mood nk lwt tapak..bosan utk jwb call dr contract farmer..serabut nk mngadap karenah peserta2 dan pekerja..x suka bila dipanggil mengadap pengurus bgh..bosaaaaaaaaaannnnn!!!




~apa perlu aku buat..??


Sunday, December 13, 2009

Kami jd dayang utk majlis kawen anak bos..

Salam uolls,

Semalam 12.12.2009 anak bos saya kawen...sebulan sebelum tu bos dh bgtau nk mintak tolong staf2 pompuan ni utk jadi tukang bg door gift utk tetamu nt..pastu dpt baju sponsor lg..hahaha tu yg best tu...majlis di buat di dewan konvensyen Taman Tamadun Islam kat masjid kristal..anak bos laki..menantu dia org johor..cun gile..pakaian pengantin dia vogue the vass wa ckp lu..cantik, x prnh tgk lg...tp tu la x ambik plak gmbr pengantin..sibuk la katakan..hehehe sbnrnya segan la nk bgtau pengantin..hahahaha..kan dh mnyesal hihihi padan muka..budak2 ni wat lawak katanya nt habih la rosak gambar pengantin masuk muka kita dlm gmbr...hahaha

cantik pelamin dia..


dayang2 yg manja2..hahahha, baju kitorang warna berbeza tp corak yg hmpir sama.mcm aiskrim paddle pop plak..hahaha


ooowwh kontrol ayu nye..


ngada2 lak pose cmni..


apa kes la budak berdua ni..


abih la lip lap lip lap pokok bunga letak ats kepala..hahaha


xde keja dayah ni main auu chak blkg bunga telur..



mentang nama dia FH..sama dgn nama pengantin..nak jg bergambar..kesiannn..hahaha jgn marah..


kena ada gmbr kami..nk ambik gmbr atas palamin malu..hahaha


jgn tertipu dgn gmabr..angin tolak baju dr blkg tu yg nmpk berisi..ececeh nk salahkan angin jg..hahaha

last but not least..gue di atas pelamin..hehehe

ingt bos bg cuti peristiwa hari ni..hahaha xde maknanya kena keja jg lah.. ;-p

Tuesday, December 8, 2009

Reunion berdua..

Salam uolls,

Ms raya haji hari tu kan..kwn saya call jemput g rmh dia ada majlis akikag anak ke 2...lama jg sy x jmpa dia nih..nama dia norhayati tp kitorang panggil kak tie jaguh psl ms study dlu dia naik motor jaguh..dia blh la psl kaki dia pjg..kitorang x smpai kaki nk letak kat pedal kaki..

dua2 anak k.tie girl..yg sulung nk masuk tadika dh..

ni baby baru dia..dh 5 bulan demok2 nih..geram tau pipi dia..

geram tau budak ni..baik plak tu..


~officemate pompuan yg dh kawen smua dh pregnant n ada baby, bila turn saya :'(

Monday, November 30, 2009

Percubaan pertamaku sbgai mak andam..hahaha

Salam uolls,

Mula2 ai nk ucapkan Slmt HAri Raya Korban...lmbt benor bg ucapan..ntahapapa..sbnrnya raya ke 3 cousin sy kawen..so weolls skluarga brkampung di rmh makcik kat Chabang 3, ni anak sulung mkcik sy yg kawen..umur bru 22 thn..bru hbs Kuittho (btul ke eja)..suami dia keja kat YPK umur 32 rsnya..kira tua skit la..xkisah lah jodoh sepupu sy ni awal..

Mcm biasa lah kalu ada majlis ni gue akn jd mak andam kpd spupu sepapat yg masih sekolah ni..gila excited diorang ni nk mekap sama.. nasib baik gue udah beli palet eyeshadow 88 wrna..best skit nk menyonteng muka budak2 ni..hahaha..

dh siap mekap ni tggu nk pkai lipstick je tp sbb pkai kamera hset kan, so x nmpk sgt la..

sempat jg tgk mak andam mekap pengantin..hehehe nk tiru skill..huhuhu so apply je kat budak2 ni bila dh dpt skill tu..

mangsa kekejaman..wakaka..ooh ni ms nk g masjid kristal utk akad nikah..


oowhh harus bergambar dgn tukang mekap..

lg mangsa kekejaman ms majlis bersanding..

adik pengantin yg katanya nk mekap vogue gtu...hei budak2 skrg mna bljar ntah sbt vogue tu..hahaha..muka mmg x nmpak sgt tp tgk skill mncungkan hidung tu..waaahh hehehe

Nk dijadikan citer, ms petang hari bersanding tu pengantin nk shoot outdoor, asalnya xde plan takut hujan..tp mak andam dh balik dh..so ai jd mak andam terjun kat pengantin lah dgn brg mekap yg x seberapa..sib baik lah pengantin ni x bnyk songeh..hehee


ooowwhh ai suka sgt part buat trick hidung tu..ist time cuba kira menjadi jugaks las..selama ni testing kat diri sendiriks saje.. turun bawah smua org puji cantik..oowhh i likeee..

Oh ye..bulan jan thn dpn ada kursus bljr mekap..ai ingt nk join la tp x confirm lg mana..sib baik hubby bg galakan jg..mana tau kan dpt wat side income tp tu lah sbb ai suka sgt nk mekap2 org bg cantik..ai x cantik pun x pe..hahaha..mak andam yg mekap pengantin pun ajak g kedai dia, katanya blh bg ajar skit2..huhuu i liiiikkkeee...

~oowhh rasa mau tukar profesion plak...hahhaa..~

Reward utk diri sendiri..

Salam uolls,

Bulan lps i dpt cek claim yg agak bnyk jg...bnyk mana tu xde la smpai rm 1k tp dkt2 lah..tu paling bnyk i dpt spjng keja ni..hahha siannye kat aku.... so terpikir nk buat apa ye dgn duit ni...simpan ok jg tp rs nk 'membeli' je..hahaha..so pikir pnya pikir apa kata beli brg kemas?? menarik jg kan lagipun cincin kat jari kanan gue udah ketat..sbb apa ketat..hahhaa sndiri mau pikir la..pas kawen bdn naik 4kg..hahaha

Pas survey weolls decide beli kat psr payang je las..bnuk choice skit n blh tawar2..so pilih punya pilih berkenan la yg nih..tp hrganye over gue pnya bajet plak..hahaha kasi tawar kaw2 punya smpai abg tu xtau dh nk bg brp..last2 dpt jg hrga yg diminta..so gue rembat lah...

cantik bekas dia..pink love lg..


cantik..

tgk lg jri ku yg gumuk2 tu..


trus cincin yg ketat tu smpan dlm bekas dia balik..ganti dgn yg baru ni...


Sunday, November 22, 2009

Best nye cuti2 malaysia dikala org lain sibuk bekerja...

Salam uolls,

Huhuhu..bestnye cuti...sbnrnye hubby ada pre-audit kat genting dan gue sbgai isteri yg solehah harus lah mnegikut suami walau ke mana jua...hahahaha..xlah, sbnrnya saje nk cuti ni..lgpun cuti bnyk lg so perabis lah sblm 4ward lg ke thn dpn..lokasi kami yg pertama ialah di Genting Highland..ni 1st time sy g..huhu dh tua bru smpai tp rs nye sy lg suka kat cameron sbb cni game je bnyk.. i lg suka kalu ada pokok2 sayur, bunga2..huhuhu..

Asalnye nk drive tp memikirkan pas g genting tu nk ke KL plak, dgn penat lg, dgn tayar keta botaknye so we oll decide g dgn bus..kami g dgn bus sani xpress yg 2 tingkat tu tp kitorang pilih seat bwh..huhu gayat eh duk atas..nk jd cite nye, bus ni rosak sblm smpai kat tol gombak tu..ades, timing belt dia putus uoll..adalah dlm sejam menunggu bru bus jln tp i tdo so x sedar sgt..hehehe last2 kwn hubby si pazli call srh turun kat tol gombak, dia dtg ambik...

sian dia kena tinggal..hahaha

muka org x mandi...hehehe

Pas pazli ambik weoll lepak2 kat rmh pazli dlu kat wangsa maju, wife nye si zie asyik masak je kasi kitorang makan..seeh perut..layanan mmg class, tip top wa ckp lu..huhuhu next time psti kami dtg lg..hahaha

kitorang lepak smpai lps jumaat, pstu gerak ke stesen lrt gombak utk naik bus ke genting..bus kitorang kul 5 smpai then naik bus smpai kat ats nun pstu naik skyway...huhuu tinggiiiii...

gile ramai org..cuti sekolah dh start kan..beratur nk naik skyway skit pnya pjg..

tinggi....gayat seh..

muka org yg kegayatan..

pose sblm msuk bilik..berat gile beg tu.. kitorang duk hotel 1st world..emm kira ok la bilik tu, biasa2 je..

sejuk sgt rasanye tp suhu 14 degree je..hmm ingt smpai 2degree ke..hahaha

jalan2 kat taman hotel highland..kat bwh tu tokong cina..sejuuukkk sgt masa ni..pd dayah jgn jeles lah ye..kena kawen cpt2..hehehe

ms lps check out trnmpk ni..rupanye 1st world hotel ni masuk guiness record hotel yg mmpunyai bilik paling bnyk di dunia..ooo baru tau..

Check out td kul 11, ambik teksi psl malas nak naik bus trus ke stesen lrt gombak pstu trus g presscott in kat medan tuanku..hubby ada seminar kat bukit bintang plak esok smpai selasa..ingt nk duk kat bukit bintang je tp rate malah gilerrr..hubby kata weoll ni taraf2 3 bintang jek...hehhe tp ok apa prescott ni, lg cantik dr 1st world tu..murah plak tu..huhuu..

Smpt jln2 kat chowkit pas mkn td..hmm mcm2 bau ada..smpt jg sambar beg sandang LV sbijik..LV you..hahha nk merasa LV btul jwbnye bertahun le...hahaha ni sng esok2 nk travel lg xyah bwk handbag..bwk beg ni lg senang..

LV jg kan...hahaha

So pd kwn2 yg duk bekerja tu, kerja lah dgn berhemah..terutama dayah, jgn lupa email paperwork k...nt nk cek nk edit ke blm! hahaha..

Tuesday, November 17, 2009

Adam Irfan & Ali Imran

Salam uolls,

Sihat ke uolls..?? rajin plak gue mlm ni update 2x..tgh selongkar hp td ternmpk gmbo anak2 buah i yg buas dan nakal ni..tembam2 bucuk... i ada 2 org je ank sedara tau..si abg dh 3 thn namanya adam irfan..si adik nye ali imran bru 5 bulan..lupa nk ambik gmbr ms tecit2 ari tu..


hi..nama sy Ali Imran..sy bru 5 bulan, sian saya dh bsr bru gmbr sy msuk blog..



ni abg saya Adam Irfan, dia suka kacau sy..ni pun sebok je nk enteprem..


ayah ngah sy ni bila lg nk bg cousin bru utk saya main sama2....


~bestnye ada baby sndiri..huhuhu...sabaaaaarrrrrrr ~



Monday, November 16, 2009

Minggu audit lagikkss.. ;-P

Salam uolls,

Hari ni audit MOA start audit documentation kat opis td..hbs smua file angkut bg diorang..ambik lah smua..esok lg 1 hari audit tapak..x hilang lg rs penat audit jabatan bln lps ni nk ngadap audit kementerian plak...duhai hari, cpt lah berlalu....ooowwhh nk hbs cpt2..........

~cpt la hari khamis, gua mau start cuti pjg neh.......~

Sunday, November 15, 2009

Jom terjun kolam..!!

Salam uolls,

Ari tu ikut hubby g sutra beach resort..dia pnya opis wat program utk penguatkuasa..pagi tu lps sarapan, org g kursus kitorang g mandi kolam.. wakaka sib baik ms tu xdok org lain mandi, so budak jaga kolam tu benarkan kitorang pkai tshirt, tudung..kalu x hampess x dpt jg..saya ni dgn x bwk bju mandi pun sanggup pakai sluar slack sbb nk mndi kolam pnya psl.... budak pompuan tu hubby pnya opismate..hahaha klakar gile..




Saya nk kuar g kenyir jap..

Friday, November 13, 2009

Lepak2 di mlm minggu..

Salam uolls,

Mlm ni nk ingt nk stay las..smbung wat paperwork projek udang ni x siap2 lg..kena submit isnin ni oooowwwhh..pstu ada lg 1 paperwork kena submit khamis..aaarrgghh tidaaaakk..smpat ke x siap nih..ku pasrah jeee..hahahah!

sambil di temani broadband celcom di sisi.. ;-P
dan..sambil2 tu tgk muzik2 separuh akhir..kenapa bah kau berubah..kenapa bah..!

oowhh td g kT beli nih...mau ke mana ye..?? hmmm nt kita stori mori..

pstu singgah mobil mart beli ni..trpengaruh dgn contest mr potato las ni..hehehe

harap2 berjaya siapkan paperwork tu...merana dh nih... :'(

Thursday, November 12, 2009

Kembalikan Feris pd ibunya..

Salam uolls,

Td baca blog en x-reporter ni.. ada plak kisah psl Feris yg dilarikan bapaknye entah ke mana..sian ibunya menanggung rindu.. Utk kisah selanjutnya sila baca disini.. x berhati perut btul bapak feris tu..x pikir ke si ibu mengandungkan anak selama 9 bulan.. bapak dia tu org belanda..hmm smua org belanda gtu ke..?? saya ada kenal sorang mamat belanda ni tp dia kawen melayu..tp dia ok je..ye lah x smua org gtu kan...

comei budak ni..

Apa2 pun kita sama2 doakan si ibu akan kembali berjumpa dgn Feris satu masa nanti...

Wednesday, November 11, 2009

Air teh menangis...

Salam u olls,

Koram tau x, kat opis saya ni ada 1 istilah iaitu air menangis..hahaha lawak tol..ni la rupanya air menangis tu...

sblm minum..

emmm..sedaap..

uwaaa..dh menangis dh..

sbnrnya air menangis tu sbb air yg dibuat tu sedap sgt smpai nk menangis rasanya...hahaha gile lawak budak2 nih...

ni model 3 suku yg nk tmpg glamer..hehehe