Wednesday, December 31, 2008

Happy Birthday to u..........

Salam,

Hari ni bersamaan 31.12.2008 adalah hari lahir suami ku yang tersayang yg ke 30..huhuhu..dh 30an ye..saya muda lg baru 20an...hehehehe....So, sempena birthday org yg tersayang hari ni saya wat n3 ni khas utk dia...dgn ucapan...

i love u so much..!!

nanti nk celebrate kat mana ntah..x pikir lg...x kisahlah mana2 janji saya dgn dia je..

dgn ini en santa clause mengucapkan selamat hari lahir dan merry christmast..hohohoho....

Monday, December 29, 2008

Jalan2 ke nilai 3..

Salam...
saya masih kat seremban nih...semalam kami di wangsa maju, tido umah kwn hubby si pazli dan zie..suami isteri yg ramah tamah..siap bg bekal nasi lg utk kami..hehehe..anyway layanan mmg tip top, 1st class beb ! hahaha..len kali msti nk g lg umah dia..
hari sbtu tu kami g konvensyen DCL kat stadium melawati..xleh nk cite banyak, nanti saya cite kendian..nk upload gambo pun xleh coz kamera saya ada prob skit, kena hntr kedai..skrg ni pkai kamera yg ada spare ni tp usb ada kat opis..
Semalam tdo kat nilai, sempat round2 kat nilai 3, nk tgk la cmne rupanya nilai 3 yg famous sgt..alahai, x best lah..kalu org nk shopping kain ke langsir ke ok lah..saya x suka lah..saya suka kalu tmpat tu ada shopping complex yg besar gedabak ! hahahaha..
skrg ni ada kat umah kakak ipar-kak ja yg baik hati...blh lah update blog cni..mlm ni bermalam di sini, esok pagi kami bertolak balik ke k.trg...nanti bulan 3 nk dtg lg sbb kwn saya yg duk seremban ni nk kawen...cuti2 malaysia lagiks...!

Thursday, December 25, 2008

Dh smpai..

Salam u oll,

saya dh ada kek soromban nih..baru yo smpai...sapo2 yg duk seremban meh le calling2..kite jmpo...

Wednesday, December 24, 2008

selamat cuti2 malaysia..

Salam u oll,


Hari ni last keja, esok cuti pastu saya smbung lagiks cuti smpai 1hb..mknanaya saya akan masuk opis balik 4 hb dpn..yuhuuu..lama tu...sbnrnya cuti saya banyak lah juga..so drpd x hbs2 tu baik saya cuti je..balance nanti 4ward lah skit..dh lama plan dgn hubby nk cuti pjg ujung thn..plan nk g umah kakak ipar kat seremban..insyaallah kalu xde aral pagi esok kami bertolak dr dungun ke seremban, n mungkin singah segamat dlu g umah kenalan keluarga d ctu..2 org anak buah yg laki ikut jg, maklumkah cuti sem, depa nk jg jalan2..asalnya mak depa g jg tp memandangkan musim hujan x brp nk hbs lg n result pmr plak nk kuar so anak saje yg g.. ok jg bwk along dgn abang, blh along gilir drive dgn hubby...yess!! saya blh tdo je nanti...yuhuuu...malas ai nk drive tau..

27hb saya n hubby nk ke shah alam, ada konvensyen DCL kat stadium melawati...kami kan dealer DCL..saya dh 2 thn jd ahli tp baru 2 bulan ni nk aktif..alhamdulillah..hasilnya sudah nampak...kami nk wat DCL ni sbgai side income..produk2 pun bagus tau..kalu nk tau blh klik laman web DCL..sempat lg promote tuh..Kat konvensyen tu nanti ada cabutan bertuah, manalah tau saya dpt merc sebijik..aduss..mimpi lah..heheh, tun M akan hadir sbagai jemputan tau..waahh sungguh teruja nih...

Apa2 hal pun saya sempat ke idak nk update blog ni..kalu smpat saya update dr seremban k..so..smpena saya nk cuti saya ucapkan meh le kita cuti ramai2..g jalan2 satu malaysia...hikkkss..larikkkkss..!!!

Sunday, December 21, 2008

Bowling time ..!!


Salam,

Opis saya kan, dh lama nk wat family day tp asyi tertangguh je...dr akhir thn lps lg plan..kengkonon nk g pulau tp hampess..smua org cbuk je manjang..bosan nau asyik duk tertangguh2 je..

2 minggu lps kat sedc ada wat tournament bowling, so ada bbrp opis mate saya yg terlibat, pastu budak paling ensem (dia persan konon dia paling ensem) dlm kat opis saya nih cadangkan wat satu tournament antara staf..saya bgtau dia, wat lah paperwork blh saya propose kat GM..nanti saya paksa GM soh luluskan je (ai ni kan PA GM, so haruslah GM ikut ckp ai.. :-p)...

Sudahnya, paperwork tu siap masa tu jg dgn costing smua skali...Gm masuk saya terus inform dia, dan2 tu jg Gm luluskan ...hahaha..keji tul saya siap paksa GM suruh lulus... hahahaa.. matilah saya kalu GM baca blog saya nih.. hehehe

At last, hari sabtu semalam (20.12.2008) berlangsung lah tournament tu yg kita panggil Pra Family Day..x kisahlah pra ke pre ke janji blh lempar bola...

U oll nk tau x, saya ni kan mcm hampess main, asyik senget je lempar bola, sbb tangan saya sakit..sbb sehari sblum tu dh main dh, tu yg sakit tgn..last2 saya dpt no ke 3 dr blkg bg kategori pmpuan lah (pompuan nye 7 org je..hehehe) klu tgn x sakit harus jd johan nih..hehehe marahlah cik fiza kalu baca statement saya ni ..laariikkss...

tp apa pun mmg best sbb dpt luangkan masa bermesrav bersama2 dgn smua staf lbh kurang 35 org + drebar skali..sbb sblum ni ada yg x brp nk kenal dgn drebar2..Gm pun sporting gile dgn wife dia, siap lompat2 lg kalu dia punya strike..8 lane kat bowling tu kitorang yg conquer, mmg bergegar bila masing2 gelak..

so layan gambar lah dlu ye.. sorry gmbar blur skit sbb saya silap tukar mode.. :-P


nurin dalia yg tomei -anak mr ajax


semua org bersemangat nk main

cik fiza dan puan yati yg gediks..

yati dan hubby nye..


saya dan suami lah..

ni smua bakal pelapis negara nih...ekekeke..


tgk aksi saya yg klako plak rasanya.. saya x pndai main u oll..

tgk gaya hubby, mcm pro je kan..pdhal markah saya lg banyak dr dia..ekeke....

Kesimpulannye, wlaupun wat preparation last minit, tp smua berjalan lancar...dan harap next akan ada big family day plak...baru meriah kan...nk keja pun semangat..kena bodek bos nih..hehehhee

Thursday, December 18, 2008

semua org wat backup, ai pun nk wat jg las..

Salam,

skrg ni kan, smua org duk cbuk nk wat backup...saya pun wat jg..sib baik ada cikgu yg tgh mabuk ni bagi tutorial free...sonang eh..tp mcm best plak pkai wordpress kan..hehehe..ni ai punya backup..

Thursday, December 11, 2008

Spa kaki percuma!

Salam,


Semalam saya n few opis mate g site kat sg. como, tasik kenyir..ada lawatan dr TSUB MOA..masa jalan2 kat sangkar tu tengok banyak ank ikan baru masuk...pastu opismate saya diha nk try wat masuk kaki..hehehe..menjadiks la u oll..tp kat kaki saya dgn diha ikan x brp nk dtg..tp bila bos saya letak kaki je..berduyun2 ikan kerumun..agaknya baru lps kuar dr stokin kut..hheheh

ni las sangkar kiri dan kanan...rumah operasi kat tengah2..


diha baru k start menerai..

tgk anak ikan g kat kaki bos saya, berduyun2..busuk kut..hehehe

ikan tgk saje je kaki saya..wangi kut.. ekekeke :-P

wat2 muka control lah plak...

mkn ikan tilapia bakar..fuh terangkat !

gambar tgh mkn..gelap la plak..xpe, belasah je...

Sunday, December 7, 2008

Pak pak pung !

Salam,

Skrg ni ada 2 musim.. 1 musim banjir dan 1 lg musim org kawen...dan x ketinggalan opismate saya cik semut ni pun dh selamat kawen...skrg tinggal 2 org je lg anak dara kat opis nih, bila lah nk merasa nasi minyak cik fiza dgn cik syib ni...yg lakinya ntah bila nk langsung...sorang x merasa lg...

apa2 pun layan gambor dlu ye...


2 org budak kecik, puan anne dh kawen..cik fiza bila lg..?


sian pengantin kena himpit atas pelamin..penantin x smpat nk mekap pun lg tp kena layan kitorang dlu...


berebut nk ambik gmbar atas katil pengantin..hehehe


tuan punya blog dgn puan pengantin las..

Wednesday, December 3, 2008

Citer musim banjir..

Salam...

Kemaren saya EL 1 ari coz umah saya dh masuk air...mcm kolam renang plak dlm ruang tamu umah saya..x pnh2 spnjang 14 thn duk umah tu naik air dlm umah..paling teruk pun blkg dapur je..tp thn ni mmg teruk lah..kwsan yg paling teruk kuala terengganu..rmh kwn saya pun kat paras pinggang naik air..sian dia, rmh saya 2 tingkat ada jg tmpat nk duk tmpat tinggi..

masa ni baru smpai tp xleh parking bwh, snap gmbar dlu sblum u turn utk parking sebelah sana..

abih lah pokok bunga mak saya..

dh keletihan dh duk mengangkat brg..

mcm tasik dh dpn umah..

model kaki..hehehe, masa ni air x naik lg blh nk celup2 kaki punn..

tgk bilik saya, dh kosong..waaaa...!!

basikal adik saya tenggelam air..

mati lah pokok bunga mak saya..

masa ni air dh masuk abih dh, dlm paras betis nih..kerusi meja tu biar kat ctu je, xde tmpat
dh nk letak..

kat parking dh jd mcm tasik dh..


adik saya dan kengkawannye duk main air, syiok tgk diorang main, rs nk join skali..hihihi

blkg kat jemur kain skit lg nk naik..

masa ni ujan dh berenti, tgk air dkt lutut adik saya dh..


ptg tu saya kuar dgn adik n hubby..tertekan u oll duk dlm umah dgn banjir nye..last2 kuar g pej pos kat giant sbb hubby nk pos surat n masukkan duit dlm asb, alang2 dh smpai giant tu harus shopping barang seketul dua..hikss..

ni las hasil rembatan kat giant..hiks..selipar musim banjir katanya...

Pastu sempat g round2 kat kwsn banjir, kebanyakn dh surut cuma kat taman pusu 3 air masih bertakung..

org ramai lg kat pusu 3..air kat pinggang tau..

ni jalan kat umt, air dh hmpir surut..

pagar UDM di pecahkan sbb air x dpt lari..

pasar malam pun naik air..

balik dr shopping kena main air dlu..

ni hasil dr shopping ari nih..sandal saya dh lembik kena air..hubby xtau lg ni..mati lah kena marah nanti..cok, aku rasa sama ngan ko punya kan..hehehe..jgn marah ye.. :-P

Monday, December 1, 2008

Emergency..!!!

Td kul 2 mak saya kol bgtau air dh naik smpai laman depan..dh xleh parking keta dh..kena parking kat atas jalan sana....mak kata jgn balik lmbat takut air masuk dlm umah...so, saya bgtau bos nk cabut awal....jom kita main air!!! laarrikkkkss!

Wednesday, November 26, 2008

Tag dr jauh..

Salam oll,

Saya kena tag dr adik yg comei lote ni..dr jauh lg...xnk simpan2 lama terus buat nanti tertangguh x siap plak..

So.. here we goes !!


1) Do you think you're hot?
~ Hot tu panas kan...saya mmg panas..badan saya mempunyai kulit yg panas,
kdg2 kalu org x biasa dgn saya bila tersentuh msti akan kata saya demam..smpai
doc pun pnh tertipu :-p ~ hehehe


2) Upload ur favourite picture of u..


3) Why do you like that picture?
~sbb ada saya, sang suami dan daniel yg muncung2 bucuk ~ :-p

4) When was the last time you ate pizza?
~Last time masa hntar adik saya kat jb , saya mkn spagethi tp gigit skit pizza,
kira aci las..~ :-p


5) The last song you listened to ?
~Lagu Adam - Benar2..lagu ni saya dgr masa buka blog adik comei ni.. ~ sedap jg
lagu ni..


6) What are you doing right now besides this?
~Ingt jap lg nk smbung siapkam minit mesyuarat kemaren ~

7) What name would you prefer besides yours?
~Nama asal pun dh cun dh tp biasa saya prefer 2 nick saya - marinahunny &
redrina ~


8) Who is number 1?
~My suami las..~

9) Number 3 is having a relationship with?
~No. 3 dlm family saya ialah adik lelaki saya, n he already married la..~

10) Say something about number 5?
~Saya x suka no 5 ~

11) How about number 4?
~Kalu no plat kete 444 comei jg kan..~ :-p

12) Who is number 2?
~Dlm family, saya lah no 2..~

People I Would Like to Tag :

~saya baik ari ni, x nk tag org ~ :-P peace 4 all...



Monday, November 24, 2008

Ubat mengamuk :-p

Salam,

Ekoran (bukan singkatan dr ekor org ye) dr peristiwa mengamuk di opis td, makanya ms lunch hour td saya berjaya memujuk sang suami utk ke AVON..saya berlenggang je kluar mkn, bwk hset je..sbb dlm purse hnya tinggal baki2 duit syiling yg hnya layak utk dimasukkan ke dlm tabung hello kity saya sajorks..

Saya dh lama psg niat nk beli yg ni sejak smpai katalog baru kat rmh..katalog pun smpai yg keping2 je sbb saya dh berbulan x beli brg AVON :-P hehehe.. Sib baik ada lg stok, sang suami kata ni ubat mengamuk td..hehehe :-P


Nt balik umah try ubat mengamuk ni...hehehe

rumah ku banjir lagiks...

Salam,

utk mengubat hatiku yg lara ini maka ari ni saya nk protes..nk rehat sejam dr keja2 opis yg menyerabutkan...saya nk post n3 banyak2..wahahahaha...

*** tinggg*** idea sudah mari....

akar pokok nyor dh tenggelam..

nasib baik pokok bungan mak saya duk atas rak kalu x dh mati pokok tu..


sinki tu mmg sengaja taruk kat luar senang adik saya nk basuh kasut..

blkg dapur dh banyak ni air..rasanya kat betis kut..



adik saya dgn kwn2 nya duk main air dgn guna pelampung tayar lori..saya rasa nk join je..hikss...laariikkss..!!

Tekanan.....!!

Salam,

Pagi ni saya rasa x sdp bdn..pagi td kat rmh perut dh x brp nk ok..rasa mcm kembung je..sakit..sebetulne dr ptg kemaren lg, balik opis g mkn nasi kukus, pastu beli jambu yg taruk asam boi debu tu kat food court mydin mall..mkn 2,3 bijik perut memulas...aduiss apa kena ni...?? tp wlaupun sakit perut tetap mkn jg sbb sedap smbil sesekali suapkan pd hubby yg tgh drive..

Balik rmh perut memulas teruk, tp x rasa mcm nk buang...sapu2 minyak angin..rehat smbil baca soratkabo...

Pagi td rasa x selesa, mood pun jd semacam je...betul2 saya xde mood..

Kat opis plak, org x brp rmai...mood masih x mari lg...rasa mcm x sihat je tp xtau apa yg x sihat nye.. pastu org bank tepon suruh g ambik BG, org perikanan tepon nk LOA, org tu sms srh bgtau ni, org tu tepon nk itu nak ini..aaarrgghh tekanan guwe mcm nih! mana smua org nih..?? Org yg sepatutnya handle smua xde, kluar g site..motif apa g site ramai2 saya xtau..jadi 1 keja plak saya nk menelepon nak mintak itu mintak ini padahal saya xtau mana letak bnda tu..cari pnya cari x jmpa, bos plak x masuk lg....rasa nk mkg org je..!

Pastu ada plak masuk fax mintak jwpn utk soalan bg sidang DUN, nk jwpan tu b4 24hb, dia fax bnda tu kemarin 23hb dan surat tu sndiri bertarikh 23hb..bodo x keja tu ??!! surat tu dr UPEN..xtau lah org upen mana yg bodo sgt wat keja mcm tu..bos dua2 xdok skrg ni..lantak lah janji saya dh inform bos saya...nasib lah kalu kitorang bg lmbt pun, sape suruh wat keja bodo mcm tu..dgn hanya ada cop 'PENTING' & 'MUSTAHAK' kat surat tu ingt kitorang nk wat cpt2 ke..??kalu nk cpt sila fax awal2..

Saya dh rasa malas nk g keja pagi td, patutlah....saya pnya keja x siap2 lg nih..dh lah perut x brp nk elok, muncit semacam je..banyak angin...

Last saya kol opismate saya td psl sesuatu yg saya TERPAKSA selesaikan, dan2 tu jg saya marah dan saya hempas tepon..tekanan bila dia suruh saya kol org tu bgtau ini bgtau itu dan apabila saya suruh dia kol sndiri dia kata dia xdpt elaun tepon..apa pnya kdekut..last2 saya hempas tepon..

Hari ni saya jahat, hari ni saya bekeng , hari saya xde mood...

Sila jgn suruh saya buat apa2...

Sunday, November 23, 2008

Dpt award lagiks..

Salam u oll,

Kali ni adik comei nih yg bagi award..katanya best follower...best kah..?? :-P


Pastu, 5 sbb mengapa saya suka blog dia..

1. sbb dia cute n penuh kasih sayang...
2. sbb saya suka tgk gmbar2 kat tmpat dia menetap skrg, rasa nk pegi dan2 tu jg..
3. Sbb dia pandai masak.. :-p akak x pandai masak dik..
4. sbb blog dia cantik, sejuk mata saya memandang..
5. sbb saya pun suka warna ungu .. :-p

Ok mar, akak dh siap...check it out..!