Wednesday, September 15, 2010

Raya jangan tak raya!

Selamat Hari Raya uolls,

Awal2 raya memang tak sentuh langsung blog. Ada 2 sebab, 1) wireless kat dungun slow 2) kena berebut dgn hang buah aka pakcik botak. jadinye jeling2 gitu la. 

Sehari sblm raya kamio dh bertolak balik ke Dungun. Hari Khamis tu dpt balik awal kul 11.30 pagi. hahaha rugi sape ambik cuti khamis tu :D. Jalan ok je x jem psl awal lagi. Kalu pukul 2 ke atas agaknya jem kut.

petang sblm raya smpat bersopim-scr-x-sengaja di mesra mall. bodyshop sale uolls..hahaha


ada org mengidam nk mkn big aplle. ok la bagi can la kan psl last day pose. tp californian almond xdok plaks. peberet tu..


Ok, 1 syawal dimulakan dgn mkn lemang dgn rendang sblm solat sunat aidilfitri. Saya terlewat psl hang buah tu la, last minit bru nk masuk jamban. Org dh siap pakai baju melayu.  Pas solat meriah tgk kat surau meriah dgn anak2 muda yg mcm2 pesen gaya, almaklumle org bandar balik kampung..seronok tgk suasana mcm ni..

Pas balik solat kita bergambar pula. Bukan senang nak berkumpul semua adik beradik.

Keluarga Haji Mat bin Embong dan Hajah Meriam bt Muda. Dlm gambar ni abg sulung xde psl dia tukang ambik gmbr.


Keluarga 1- Abg Aziz dan Kak Ta


Keluarga 2 -Kakak ke 2. Kak Nor dan Abg Yusof


Keluarga 3- Kak Ja dan Abg Ramli


Keluarga 4 - Hang Buah dan Marinahunny :D

sesi bersalam-salaman..


paksa syidah salam cium tangan..hehehe


mintak ampun maaf zahir dan batin :D


ni plak, sepupu2 dtg beraya..anak2 plak landing elok dpn tv. last2 zzz hahaha sian.penat beraya kut..


ni g beraya rmh opis mate saya. kelas ko raya kat kedai makan lagi. Nasi paprik satuuu!!

Ok itu aje citer raya pertama. Banyak lagi nk cite ni tp masuk n3 lain la..babai..

MySpace

3 comments:

  1. sedapnya big apple..hari tu adik ipar beli gak kat mesra mall..tapi ntah takde nafsu nak makan..hari nih tgk terliur plak..kena gi carik ahhh petang nih

    ReplyDelete
  2. hehe.. suka big apple jugak.. last week da makan.. tapi sebab gg wat hal, makan ckit je..

    raya ni langsung tak de gambar family.. hu... sedih jeee...

    ReplyDelete
  3. komen pasal big apple ni...... mengidam ke?= pakcik botak

    ReplyDelete