Tuesday, September 21, 2010

Malware attack!

Salam uolls,

Baru2 ni saya terbaca ramai yang kena serangan malware ni tiap kali nak buka blog. Saya pun kena. Panik jap tak tahu nak buat apa. PAstu entah cmne terbuka satu blog ni ~ zafiranabilah~ dia bagi tips cmne nak buang malware attack tu. Sama2 kita kongsi ye..

 1. bila buka page yg kena malware attack ni dia kuar cmni kan..

2. dun worry. Klik 'Tools' kemudian klik 'Options'

3. Pilih tab 'security', kemudian perhatikan kotak kedua (Block reported attack sites)

4. tick dalam kotak kedua tu. biar dia tak ada tanda 

5. Then klik 'OK'

Lepas buat tu insyallah dah boleh masuk site tu..selamat mencuba.

Credit and thanks to zafiranabilah atas perkongsian tips ini. Juga tak lupa kpd Oh Media

MySpace

2 comments:

  1. saje tanya..bukan ke cara ni hanya buat kita tak dapat repot malware tu saje???

    tapi malware tetap ade..
    ke mane??

    ReplyDelete
  2. saya pun x pasti..kena tanya pakar dulu ni...

    sape tau..??

    ReplyDelete