Sunday, September 26, 2010

Kejadian sedih di petang Ahad.. :'-(

Sedihnye...uwaaaa!!

Hahaha xde la sedih mana pun, gimik je lebih, tapi memang sedih pun..huhuhu

Alkisahnya seperti biasa pukul 5 saya akan tunggu pakcik botak ambik depan opis. Tunggu punya tunggu tetiba pakcik botak call. Kereta kesayangan berhenti secara tiba2. Kejadian berlaku di tepi stesen bas MBKT, lepas trafic lite, sib baik ada org baik hati tolong tolakkan kereta tu ke tepi. Ni pakcik botak citer la, saya masih tunggu dia lagi.

Aaah sudah, saya dah panik ni, nak wat camne? Pakcik botak kata mungkin minyak habis katanya minyak dah duk bawah dah tapi biasanya mmg ada reserve kan.

Saya terus koling2 adik saya mintak dia beli minyak, pastu saya jalan kaki dari opis ke tempat kejadian tu. Xdelah jauh sgt dgn opis selang 3 bangunan lbh kurang tapi sbb bawak barang berat td, jadinya alkefenatan la jugak. dah la ari ni kuar site.

Bila adik sampai terus isikan minya, pastu try start. Start punya start tak hidup. Try lagi, tak hidup jugak. Ahh sudaaah! Pastu apa lagi terus koling2 mekanik peribadi (ceh peribadi katanya hahahahaa). Tepon si Yoe tak angkat. pastu tepon isteri dia bekas opismate saya si Anne ni, Anne kata dia otw ke Bangi, Yoe ada kat kg la. Pastu call Yoe lagi baru la angkat. Citer punya dia dah ada kat bandar. Terus dia datang.

Yoe sampai je dia bukak bonet depan, try start tak jadik jugak. pastu dai p ambik tools kat kwn dia, try cek tengok maybe starter rosak kut. Pastu nak tak nak terpaksa kena tow la.

Sementara nak tunggu tow tu saya suruh adik p beli makanan pasal pakcik botak puasa, sian plak kalu nak tunggu balik rumah. Dah KFC dh dekat beli je la wat alas perut dulu. TErpaksa la berbuka di tepi jalan..hahhaaha siannya suami ku..


berbuka di tepi jalan je..siannya dia...

ditemani kicauan burung walit..hahahaa


saya mkn ni je..hehehe


tow truck dah sampai..

sampai di bengkel yoe di seberang takir

Duk la kat situ wahai kereta kesayangan..nanti siap yoe call. Sementara ni naik baby merc dulu le p keja. Adakah sudah sampai masanya utk beli kereta baru..? Jangan la merajuk wahai kereta kesayangan :)

MySpace

13 comments:

  1. mungkin betul la tu kak na...masa utk tukar keta baru la tu..eheheh

    ReplyDelete
  2. bakpe kak?
    pakcik botok?dok botok pom cheqna tgk...hehehe
    ye nok kete baru r tu

    ReplyDelete
  3. ross tina.

    hehehe bnyk benda kena pikir kalu nk tukar keta nih..

    ReplyDelete
  4. cheqna,

    hehehhe rambut tumbuh doh cheqna, hahaha

    ReplyDelete
  5. seb baik ada kfc ork..bleh gok wat temani masa kecemasang ork

    ReplyDelete
  6. betul la tuh...tukar je kete baru..seiringkan sekali ngan masuk umah baru..hehehehhe..baru ngam soi

    ReplyDelete
  7. diamilikku,

    psl masuk umah baru la xleh tukar keta lagi su..hahahaha

    ReplyDelete
  8. walaupun berbuka tepi jln tapi KFC tu ;D

    ReplyDelete
  9. cian nye.. berbuka tepi jalan ye.. teringat kisah mekchu pegi naik altis, balik naik loris.. hahaha.. setiap org mesti ada pengalaman keta rosak kan..

    ReplyDelete
  10. elly,

    hahahha dah itu je yg terdekat kak elly..

    mekchu,
    hehehe lawaknya..pegi naik altis, balik naik lori..

    ReplyDelete
  11. makan KFC pun mcm x makan je...x ada selera -pakcik botak

    ReplyDelete
  12. hehehe eleh ye ke xdok selera. pdahal sedap org belanja...hahaha

    ReplyDelete