Friday, September 3, 2010

Majlis berbuka puasa di IQ Terengganu

Salam 26 Ramadhan,

Kebiasaannya tiap2 tahun ofis saya akan buat satu majlis berbuka puasa bersama staf dan board directors. Tahun2 lepas biasanya buat di hotel la, thn lepas di Felda Residence. Tahun ni kami tertanya2 jugak nak buat kat mana ye. Risik punya risik akhirnya chairman x stuju buat kat hotel. Beliau request supaya buat di Rumah Anak2 Yatim Darul Falah ataupun di Institut Al-Quran. 

Saya dpt tahu Darul Falah dah penuh jemputan berbuka so pilih IQ lah. Kita akan bawak makanan dan berbuka di sana. Diorang kat IQ hanya sedia pinggan, bekas dan sebagainya.

Saya dan pakcik botak sampai dlm 6.40 pm trus masuk p dewan. Tgk student tgh wat persiapan. Diorang adakan tahlil dlu kemudian berbuka dgn kurma dan solat maghrib, pastu baru makan di dewan ni.

IQ ni terletak depan rumh  baru saya je. thn dpn kalu nk berbuka di sini lagi senang lah ai..hehehe



persiapan yg dibantu oleh adik2 hafizah


 menu :- ikan tilapia 3 rasa, sup daging, ayam masak merah, smbal belacan, kacang pjg goreng rempah dan nasi putih. pastu ada puding cocktail dgn buah2an.

selepas

sebelum..hahahaha, masa nak ambik gmbr bukan main ayu sorang2..hahaha

geram tgk budak ni. nama dia batrisya anak opismate saya mama yati.

comelnye. geraaamm! sampai rumah teringat2 lagi kat budak ni..

anak suzie yg kecik molek mcm mamanya..

Tahun depan insyaallah buat lagi di sini. sejuk mata tengok adik2 hafiz dan hafizah. seronok berbuka bersama diorang.

Lagi 6 hari mau raya~ tahun ni nak raya dgn ummi alesha dan aish jugak dgn dd dudu ;)  insyaallah..

MySpace

6 comments:

  1. berdebar la mau raya sama marina..mcm berdebar nak jumpa mizan for the first time dulu..hehehehehhe...nanti apa2 calling2 tau..saya masih tak tukar nombor phone..kekal yang sama

    ReplyDelete
  2. belum sampai lagi tempat ni..marinahuny ni org ganu ker??

    ReplyDelete
  3. ni tempat tahfiz yang dengar cerita nak dinaik taraf sebagai universiti tu yek? ke kat pahang eh?

    ReplyDelete
  4. diamilikku,

    hehehe saya pun sama berdebar su, jgn kelu lidah sudah..hehehe insyaallah nt kita koling2..

    asmidar,

    iye, saya org ganu..

    amni,

    rasanya bukan yg ni amni..

    ReplyDelete
  5. seronok kan gi berbuka ramai2 :)

    pstt.. ngape nampak mcm ramai yg pakai baju purple??

    ReplyDelete
  6. hahaha kebetulan la ...sy pun x perasan, bila tgk balik bru nmpak..hahaha

    ReplyDelete