Saturday, September 4, 2010

Cerita hari jumaat

Hari jumaat adalah hari yg penuh nikmat. Selain penghulu bagi segala  hari, jumaat adalah hari utk bersenang lenang tanpa perlu iron baju, tak pyh mandi awal oopss, hehehe. Sbnrnya pas bangun tido tu xde plan apa2 pun. Sembang2 dgn pakcik botak nk masak apa hari ni yek, last2 ia sajes buat spaghetti. Cadangan yg menariks!

Kat dapur kecoh2, rupanya misi membuat kuih raya. Patut le sunyi je tadi rupanya mak dgn adik saya p beli brg nak buat kuih raya. Cubaan pertama membakar kuih adalah jadi tp cubaan kedua  x jadi sbb guna 2 tingkat. Yg mula2 tu 1 tingkat je. Kuih raya ari ni adalah biskut nyor dan bunga cina. Saya tunggu sekejapan aje, adik2 dah ada.hehehe

 confirm meja bersepah2..sib baik aku lari dulu..hahaha

pesen 2 tingkat gini x jadi..x pandai setting  kut.. last2 buat 1 tingkat je..

Pas jumaat siap2. Mula2 p bandar nak cari kasut. bukan kasut raya tapi petang ni ada majlis rasmi. nak  kena la mecing dgn handbag. kasut yg ada skrg x mecing langsung. hahahaa kalu pakai juga confirm kena halau.hahaha

Sib baik jumpa kasut yg dicari. Pas tu berdesup p giant. Parking penuh plak. Malas nak menunggu jadinye p pasaraya hock kee seng kat gong badak nak cari bhn spaghetti ni la. dah jmpa balik rumah, smpai kat rmh 5.45 trus solat dlu pastu masak.

bandar adalah sesak uolls, tapi xde lah smpai jem giler. cuma nya ramai dari kebiasaaan


Otw g hock kee seng tu pegi manir jap sebab ada 1 kedai tudung ni kat dlm kampung. kalu x silap kedai ni dekat surau sebelum masuk kg pasir tebakang. tudung2 dia meletups uolls. Xdelah mahal cam ariani tp kauliti dia pon bagus bah. Yg syioknye pilihan kaler yg banyak giler..kalu kaler purple tu mcm2 pesen purple. Saya beli selai tudung damia wrna koko. cantik uolls, harga rm38.

Balik rumah masak spaghetti. Pastu hidang n tunggu berbuka. Menu hari ni adalah spaghetti, laksa trg, singgang ikan, smbal belacan dan ikan goreng.
mak buat laksa kuah masak ye bukan laksa kuah putih. ada org nak resepi ke? nanti saya mintak dgn mak ;) hehehe

Pas terawih makan lg seround spaghetti. Pastu sahur tadi pon mkn spaghetti..hahaha

MySpace

7 comments:

  1. ciare, lenkali kna guna brg2 utk spaghetti tau, jgn ganti2 sure x sama rasa..huhuhu

    ReplyDelete
  2. jammed kan bandor lening..
    kiter klau beli tudung pasti g desa murni bt 6..tp kena g awal2 ar..kekgi jammed ngan org ramai plk..

    ReplyDelete
  3. hehehe desa murni bt 6 tu dkt sgt dgn rmh saya tp x pnh plak g bli tudung ctu..since dh jmpa kedai kat manir ni slalu mai cni la..bnyak pilihan..

    ReplyDelete
  4. belum raya lagi dah sesak..tunggu minggu depan..jammed terus..hehehhe.semua balik kg

    ReplyDelete
  5. iye lah su, org ambik ksmpatan masa ni utk sopim..tu yg sesak tu..

    ReplyDelete
  6. rindunya dgn bandar tganu.. dulu dok jalan kaki dr maidin nak ke hock ki seng.. perghh.. jauh betul..

    ReplyDelete