Friday, March 4, 2011

Keracunan makanan

Sambungan dr entry ku sakit perut ni. Heran sgt sbb kalu cirit birit mesti rasa nak membuang kan tapi mslhnya tak terasa pun. Lepas dh berguling2 sakit perut akhirnye terasa nk memerut.  Ingt dh buang tu lega lah rupanya sakit lagi. Loya nak muntah pun ada.

Last2 malam tu p klinik lah. Sbb sakit tak tahan. Tak pernah lagi sakit perut mcm ni. Bila dh jumpa doc tu dia tanya la makan apa. Saya citer lah, pastu bgtau tanda2 masa sakit perut tu. Dia kata mmg kena food poisoning ni tp tak teruk lagi sbb tak muntah cuma loya.

Last2 doc kata dia akan inject nak kasi kurang rasa sakit. kalu mkn ubat takut malam ni takleh tido psl kesan lambat compare dgn inject. Aku pasrah je lah..huhuhu lama dh tak kena cucuk ni.

Lepas setengah jam ok dh perut tp still rasa lg. Call syibrah tanya dia sakit perut tak? dia kata tak. Huhu mungkin  perutku yg blh detect dulu kut. Akhirnya tgh malam dpt sms dr suami syibrah bgtau syib takleh tdo sbb sakit perut. Haa betullah kedai tu puncanya. Aku syak daging bakar la. Sarah pun sakit juga tapi aku yg paling teruk kut.

Huhhuhu serik dh nk makan kedai tu. Tobat eh.

5 comments:

  1. kedai mane?share ah skali..

    ReplyDelete
  2. Maknanya kedai tu x bersih,lepas ni jgn mkn situ lg tau

    ReplyDelete
  3. kedai mana? alah deretan kedai yang setentang pejabat parti siasah melayu tu

    ReplyDelete