Thursday, March 3, 2011

Ku sakit perut

Tghari tadi ada org belanja makan. Saya, fiza, syibrah dan sarah g lah makan kat parking tu. Baik hati org ni. Mudahan dimurahkan rezeki. Balik opis pakcik botak ajak makan McD plak. Ok lah, since lama x makan.


Saya ambik prosperity ayam. Pedas seh lada hitam dia. Sudah makan je perut tetiba memulas. Bukan memulas mcm nk beraks (sori ye kalu bunyi kasar) tapi memulas nk kata senggugut x juga. Adoi sakit giler.


Sampai je kat rumah lagi kuat sakitnye. Tuhan saje yg tau. Nak kata period lagi 3-4 hari. Dan xde pun rasa mcm nak period. Sapu2 losyen halia kasi lega. Perut tegang semacam. Macam kembung pun ye. 


Saya syak makan tghari tadi. Makan nasi lauk kampung. Ada ikan panggang, daging bakar, sambal udang, sotong bakar, gulai telur, budu. Semua aku rasa. Terlupa lak yg makanan laut dgn makanan darat takleh campur. Lama dah kami laki bini makan lauk tak campur. Sunnah nabi saw makan tak campur2 kan. Tetiba hari ni semua aku rasa. Atau maybe penyediaan kedai tu tak bersih kut. Aku syak la. Mana tau kan, aku perasan gerai kat area situ pun xde le bersih mana kalu lalu kut belakang tu.


Adoiiiii sakit perut lagiiiii!

5 comments:

  1. meh bubuh gel yusmira tu.... panas x?

    ReplyDelete
  2. prosperity tu mmg pedas bangat k na..sy mkn skali je pah2 serik...pedas bedooh...haha

    ReplyDelete
  3. oh..cik pah tau napa.. sebab kamu tak ajak cik pah skali makan.. tu sebab sakit perut tuh..hehhee

    ReplyDelete
  4. as salam, makan tak baca bismillah tueee..heee3

    ReplyDelete