Monday, March 21, 2011

Handphone pouch

Alkisahnya saya nak buat granny square table cloth utk next project kait mengait ni. Oleh kerana banyak sgt nak buat granny square sblm dicantumkan semuanya, jadi kdg2 bosan jugak asyik kait benda yg sama. So ari tu terjumpa belog Kak Ngah, dia bgtau dia belajar buat beg, handphone pouch ni dr youtube je. Hohoho

Memang saya dah jumpa dh tp belum belajar lg. Cari punya cari akhirnya jumpa lahy :). Betul kata Kak Ngah, tutorial dia senang ikut.

Ni  video nya :)

Ni part 1. Part 2 pun ada.

Ikut unya ikut jadilah......




Baru siap separuh. Bila dh tau basic utk tapak tu mudah lah nak reka benda lain plak. Beg ke, booties ke. Huhuhu teringin plak nak buat topi utk baby. Takpe2, sabar. Slow2 belajar.



Saya tiru bulat2 corak dia. Ni namanya corak bintang. Hahaha jadi ke tak bintang tu. Utk 1st trial bagi beginner mcm saya ni saya puas hati cuma jarum kait saya ni asyik sangkut benang je sbb ada permukaan tak rata. Nak tdo malam asyik teringat nak beli benang dgn jarum kait kat blog benangkait.com. Asyik terbayang2 je nak buat topi dan booties utk anak Farah dan anak Syib. Anak sendiri xdok lagi nk buek camno.

4 comments:

  1. akak beshnyer dah pandai kait2...idah bila la nak wat jgk.....xde masa lg nak cari bahan2

    ReplyDelete
  2. nanti lama@ boleh buat bisnes...chaiyoookkkk

    ReplyDelete
  3. pasal kait nih..ada cerita

    suami opismate cik pah nih gi obersea kerja.. jadik.tinggallah opismate cik ah nih bersama anak anak.. nak pergi skali duit takde..jadi..3 bulan b4 laki dia pergi.. opis mate cik pah nih blajar lah kait baju sweater ..dapatlah 3 helai..cantik ..dia mmg dok kat kedai menjahit tuh blaja kat sana..

    tapi yg sedihnya.suami dia sampai skang nih langsung tak call , tak balik , tak balas surat.. hampeh kan

    ReplyDelete
  4. dia milikku,

    hahahaha ada org nk beli ke?


    cik pah,

    ya allah, betul ke? ada jugak laki mcm tu? siannye ke opismate cik pah tu. apa cite dia skrg?

    ReplyDelete