Saturday, March 12, 2011

My 1st doily

Setelah bersusah payah memerah idea dan keringat, akhirnya terhasillah....




my 1st doily




doily ni saznya agak besar. saya cadang nak letak kat coffe table. ada jugak org nk tumpang glamer ;)


masih dlm peringkat pembelajaran. cmne nak buat tak nak kasi dia kedut2 tu. saya rasa salah bilang mata air kut, corak adalah rekaan sendiri. ada jumpa corak2 doily yg cantik2 tp tak brp faham la nak ikut. saya boleh ikut kalu dpt contoh yg real. buleh bilang satu2..hehehe


benang yg digunakan adalah benang minlon color code 252. saya tak guna benang bulu, just benang acrylic.


next project nak buat granny square utk jadikan alas atas peti sejuk ;). tp sebelum tu kena belajar dulu cara2 nak sambungkan granny square tu.




cth granny square. buat banyak2 pastu sambungkan utk jadi sekeping alas. semoga berjaya ;)

6 comments:

  1. nanti buatkan kopiah satu ye...warna kuning pun x apa.

    ReplyDelete
  2. pandainya dia buat..cantik. Nanti bolehla ajar yer...;) Dulu pernah belajar ngan member masa kat U, tp x abis menuntut, pandai buat tali air je kot..haha,hampeh.Skrg nak blaja xde org nak ajar dah, boleh blaja ngan marina nampaknya...:)

    ReplyDelete
  3. cantiknya..akak tak pernah belajar buat kait mengait ni..rasa cam susah

    ReplyDelete
  4. tangan akak memang tak reti la nak kait camtu.. nak pegang jarum tu pun tak gheti ;p

    ReplyDelete