Saturday, March 26, 2011

Granny square tablecloth-Part 1

Assalamualaikum..

My next crochet project adalah granny square tablecloth. Makan masa juga nak buat ni. Masa mula2 start tu tak tau nak buat corak mcm mana . Ada lah 3-4 kali try n error. Akhirnya timbullah corak ni.


saya campurkan 2 warna. Kebetulan ada warna putih lebihan zaman2 dulu hahahaa. Saiz sekeping granny square ni lbh kurag 2.5 inci x 2.5 inci. Senagaja buat kecik2 sbb nmpk comel dan cepat siap.



sekarang baru siap 24 keping. banyak juga nk jadikan sehelai alas meja ni. Saya pun tak tau brp keping granny square yg diperlukan.  Takpelah, nk buat dulu banyak2.



Menggunakan crochet  yarn jenama Minlon 100% acrylic. Seronok buat ni sbb minat kan. Duk saje2 kait le. Bila buleh siap ni tak tahu lah. Tapi dlm masa yg sama saya akan usahakan buat handphone pouch utk suhana dan nadia.

Go baby go!

4 comments: