Monday, September 15, 2008

hobi baru

Assalamualaikum........


Kebelakangan ni saya duk gila menjahit manik kat baju...dh siap dh 1, tp yg ni testing je coz 1st time nk jahit of kos kena try kat baju lama dlu.....skrg ni rasa mcm dh pndai skit so saya jahit plak kat baju raya saya nanti..


mula2 jahit tu x sama lah, smpai saya kena tetas pastu buat balik..pastu dia x sama...tp biar lah..lama2 dh ok..canteekk sgt..lengan yg sebelah lg saya siap garis dlu guna kapur sbb senang nk ikut garisan, x lah bengkang bengkok..nanti saya taruk gambar ye...


kelas menjahit saya dh selesai 1 baju...xpress lah cikgu ni mengajar...1st lesson is buat baju kurung, rasanya blh kut try wat baju sendiri, saya ingt nk wat dlu banyak2 kali sampai mahir baru g plak bljar wat baju lain plak...


kelas menjahit ni wat kat rmh dia je, saya bayar rm2/jam..murah kan...tp ikut suka kita lah nk dtg bila..saya g ari jumaat n sabtu lah sbb cuti kan, 3-4 jam skali bljr...ok las tu, 3 kali belajar dh blh wat bju kurung.................muahahaha..blh ke buat nanti..?? x konfiden plak..ekekke

kemaren saya call tailor yg wat baju raya saya n family, dia kata dh siap.. baju raya saya sepasang je + baju wat keja 2 pasang = rm70 (baju raya saya suter dia caj rm25 + baju riau rm25 + baju kurung biasa rm20 ) ingt tgh hari ni ajak hubby g ambik n ptg nanti blh terus beli manik kat sing thye utk di jahit pd baju raya yg 1 lg...

ari ni saya start pose dh..tinggal 7 hari.............bnyak nye..........

16 comments:

  1. wah..wah..rajinnya jahit manik..skill yang memerlukan kesabaran dan ketekunan yang tinggi....eeeiii...so not me....boleh ahh antar baju kat u nanti...hehehe

    ReplyDelete
  2. semoga tidak jemu dng hobi baru mu itew .. kelah menjahit.. em teringan gak join.. tapi eLLy nie selalunye angan agan taik ayam :)

    ReplyDelete
  3. Rajin adik rajin, rajinlah menjahit. Bila besar nanti boleh tolong suami...

    Puasa x cukup x leh raya tau...
    Tengah pasang lagu raya
    Hehehehhehe

    ReplyDelete
  4. umi mia

    saya mmg rajin tahap cipan kalu bab jahit menjahit nih..saya skaaaaaaaaa sgt tau...

    elly

    oowwh..harap2 tidak lah ...esok2 nanti saya nk buka kedai hjahit tau...

    ReplyDelete
  5. pemantau

    ngada2 lah pemantau...nanti mlm ni temankan saya menjahit lg ye..anda x d benarkan zzz dpn tv...hahaha

    ReplyDelete
  6. TQ for the lawatan balas..

    wah .. dah pandai menjahit nanti dapat la bukak bisnes.. jimat seratus dua gak time2 raya kalau pandai jahit sendiri..

    ReplyDelete
  7. arep

    hahahaha...itu lah cita2 ku..hehehe part time blh dpt beribu jg time nk raya ooii

    ReplyDelete
  8. saya minat beading2 nih.. tempah boleh?

    ReplyDelete
  9. walaweh..
    baru duk cari org nak jait manik kat baju batik rasmi...bleh lah i bg kat u..
    tapi jauh sangat ahhh..
    huhuhuhu...

    ReplyDelete
  10. iskh... kene kesabaran yang tinggi.. itu yang aku xde

    ReplyDelete
  11. ray

    nk tmpah utk raya..?? hehehe takut las nk ambik tmpahan..hehehehe kalu nk cuba blh jg..

    diamilikku,

    hheheh..jauh mmg jauh..hehehe, pos laju kan ada..hikhikhik

    ibu kumbang

    tol tu, nk wat n i kena sabar, kalu mood tgh sentap jgn harap lah menjadi...

    ReplyDelete
  12. Lama2 nanti blh bupkakk kedai jahit marinahunny. Tapi murahnya dia ambil upah nak ajar org menjahit.

    ReplyDelete
  13. hobi baru yang akan menguntungkan tu yang.. hehehehe

    ReplyDelete
  14. bolehlah aku tempah kain kat ko nanti

    ReplyDelete
  15. wahhhhhh, buleh buat income nanti..

    cayok..cayok..

    ReplyDelete
  16. shafa

    ha'ah..mmg itu hajatnya, bljr dlu smpai pndai pastu blh jahit baju org plak..lama2 nanti nk buka kedai..

    mummy

    mmg untung mummy, duk kat umah je..hehehe

    cakap kosong

    hehehe, dialu2 kan..nanti saya promote sape2 nk tmpah baju..muahaha

    cendawanintim

    chaiyok2..hehehhe

    ReplyDelete