Thursday, September 18, 2008

1 hari di hari cuti Nuzul Quran

Assalamualaikum.............

Kemaren cuti Nuzul Quran.so bessstt sgt xyah bgun pagi2...hahahha

cadangnya pagi nk g bayar depodit kat hotel, ada kontraktor nk bnlja buka pose, tp dia ni bkn islam.nama nya paul..dia ni sangat baik hati u oll..thn lps pun dia blnja jg, thn ni dia masih lg nk blnja...pastu dia suruh saya arrange smua, decide tmpat mana nk berbuka..bincang pnyabincang kitorang pilih hotel permai park inn..mknana kat ctu rmai yg ckp ok, hrga asal rm38/sorang tp diorang wat promosi 2 minggu slpas pose jd rm 30/sorang..ok las tu...staff opis saya yg confirm nk g dlm 22 + cmpur yg bwk isteri n suami = 25 org..soa hotel ckp kena byar deposit skit coz book utk 20 org ke atas, saya bgtau paul biar saya dulu kan duit saya dlu coz masa tu paul ada kat besut..

pagi tu masa lps sahur tailor saya sms..

bj dh siap, na 70, mak 60, yam 115, nadiah 70..smua 315..

hambek kau..adik saya pnya baju smpai rm115..rupenya dia tmpah 5 psg sekali dgn baju keja dia...saya pnya 70 saje..umah dia kat chendering 1 jalan lah nk ke permai inn..pagi tu dlm kul 10 saya n hubby gerak lah..ingt mulanya nk ajak daniel tp daniel x dtg plak..so saya ajak adam sbb kesian dia tkut boring kat umah..dh siap bagai kitorang pun chow..

mulanya g ambik baju raya dlu, pastu bru g bayar deposit tu..saya bayar rm200 dlu, xkuasa nk bg deposit bnyk2 wehh..hehehe..kluar dr hotel tu adam nk nmpak 1 bnda..terus dia ke ctu...hahaha..rpanya dia nmpak ikan..dia ni pantang nmpak ikan msti nk tgk coz dia minat sgt nk mancing2 ni..

layan gmbar adam dgn ikan n ketupat...


adam suka wat muka cam ni kalu ambik gmbar..

si baju metah ni nk menyelit jg gmbar dia..

pastu kitorang singgah kat shahbandar sbb adam nk tgk bas..sekali bas plak xde..dh jalan..tp dia nmpak benda lain plak..air terjun lah plak..nk g tgk air terjun katanya..sbnrnya air pancut tp adam panggil air terjun...zass gmbar dlu ye...


masa nk balik tu nmpak lah bas bandar ni nk ke terminal bas..kitorang ikut dr blkag..pastu hubby suruh saya bwk adam naik n dia tunggu kat shahbandar nanti...layan gmbar adam naik bas bandar..
mata dia selalu ketepi tu sbb dia tgk ada budak laki baya2 adam dgn ataoknye..


pastu otw balik tu adam wat hal palk dlm keta..hbs dia tarik kertas2 hubby n stiker kat keta..saya marah dia pastu mungkin dia kepanasan x rasa aircond kat blkg..saya suruh dia mai duk kat saya..baru duk diam, tp kaki stil kuit2 dashboard, pastu nk mkn epal pink plak..........aduiss budak ni, btul2 menguji kesabaran..pastu nk suruh dia diam saya tepuk2..baru lah aman skit sbb dia mcm lali...

2 comments:

  1. semalam adalah hari melayan kanak-kanak....kui kui kui... jangan buas mc si adam ni kalau dapat baby.

    ReplyDelete
  2. insyaallah baik mcm daniel..ekekeke..adam tu nakal je..

    ReplyDelete