Thursday, April 14, 2011

Sengkuang calit ;)

Sebenarnya ari tu dah lama dah saya ada terbaca dlm blog sape ntah pasal sengkuang calit ni la. tapi tak tau apa nama nye kan, tapi tau la bahan tu sengkuang. Pastu lamaaaaa tak ingat dah  psl tu. Tetiba baru ni teringat balik, hahaha terus google.

Tak tau la mana nak cari sebab kat area Kuala Terengganu ni tak pernah jumpa lagi makanan ni.

Google punya google terjumpa lah blog ni ~ Old Time Sengkuang. Tapi malangnya dh lama tak hapdet. Sib baik jumpa page Old Time Sengkuang ni dlm FB. Terus tanya dan terus beli sbb teringin nak rasa. Dia ada jual sos cali dgn kacang tumbuk. Kira 1 set la. Saya pun beli la 1 set tu. Harga RM 11.80+ posting RM 6.

Tgahari td pun dh sampai lah. Balik opis terus pi Sabasun cari sengkuang. Huuuuuu tak sabar kau!



Balik rumah terus buat! dan rasanya adalah hampir sama dgn apa yg sama imagine kan.Hahahahahaahaha puas hati lah. Kacang tumbuk tu memang mantop lah! Alhamdulilah kena dengan tekak saya ;)

Kalu sape2 teringin nak beli, sila klik FB Old Time Sengkuang ye :)

11 comments:

  1. dekat sekolah dulu ada jual sengkuang rojak kacang ni, sepotong tu 20sen :D tp besar la

    ReplyDelete
  2. aa marina, tu aku wina, monas2petronas,hahah tetiba login google email lain

    ReplyDelete
  3. as salam, memang sedap sengkuang calit nie..BSB pernah buat kat rumah tapi mykid tak suka langsung..depe kata pahit..pelik betul ler budak2 skg.

    ReplyDelete
  4. hahaha..selalunya kalau nak makan sekuang calit nie saya gi kat taman confirm ada jual...Bebdk pun suka..nak buat sendiri malas arrr beli jer lagi mudah cepat dan pantas...hehehe

    ReplyDelete
  5. musim panas, sedap mkn sengkuang..sejuk aja tekak ni..

    ReplyDelete
  6. mmm sedapnya....nyum2....suka2..

    ReplyDelete
  7. Salam cik Marina, saya endera admin page fb old time sengkuang. Search old time jumpa blog cik marina ni. Terima kaseh sudi post kat blog cik. Pasal blog old time tu, mmg jarang update. tu admin lain yg jaga. tapi kalau ada event mmg update.Nak copy paste artikel ni masuk dlm fb discussion 'testimonial pelanggan' boleh?

    ReplyDelete
  8. Hi Cik Marina Kami dari Old Time Sengkuang mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi memberikan slot Sengkuang Calit di blog anda.

    Kami Old Time Sengkuang ada saguhati kecil dari kami untuk cik Marina, Untuk mendapatkan saguhati tersebut cik Marina email kepada kami di oldtimesengkuang@gmail.com untuk mendapatkan saguhati tersebut.

    Sekian Terima Kasih
    Old Time Sengkuang
    Buat Sedap Sedap
    Itu janji kami
    http://oldtimesengkuang.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Ada satu tempat rojak buah sedap depan Gate1 Putrajaya Kuah pekat Mesti cuba kalau tak rugi

    ReplyDelete
  10. Ada satu tempat rojak buah sedap depan Gate1 Putrajaya Kuah pekat Mesti cuba kalau tak rugi

    ReplyDelete