Monday, April 18, 2011

Matlamat hidup

Apakah matlamat dan tujan hidup anda?


Duit banyak? semua org nak




bebas hutang? semua org nak



bekerja sendiri? makan gaji? dulu saya suka makan gaji tapi bila dh tua2 ni rasa nak keja sendiri.


Membuat kerja yang disukai. boleh bekerja dari rumah.


Saya teringin tau nak jadi surirumah. Jaga anak2. Saya pernah punyai impian ini tp anak xde lagi ni. Mungkin bila dah betul stabil, kewangan pun dah bebas, saya akan jadi seperti itu. tapi tak tau la mcm mana kan, sbb nye bila kita dah biasa bekerja, pastu bila dah tak kerja mesti rasa bosan pulak kan. Masa ni boleh lah nak kata mcm tu sebab sometimes serabut dan tension dgn hal keja kan.



Bosannya sekarang ni. Semua psl hal kerja. Company aku ni dah jadi mcm bola sepak. Asyik kena tendang ke situ ke sini ke sinun. Mentang2lah company ni ada kaitan dgn kerajaan sesuka hati je nak masukkan org tu nak tendang org ni. Ada je org2 yg rasa dia tu BERKUASA nak arahkan itu ini. Konon lah. Padahal setakat ****** je pun. Sedarlah kamu dh xde kuasa, jgn ingat aku tak tau apa tujuan kamu tu. Kau ingat nama kau laku lagi ke. Pandai la konon kena serve kpd rakyat lah, tolong org miskin lah, hakikatnya aku tau apa yg tersirat disebalik itu. Sebenanrnya kau hanya menggunakan orang miskin itu sebagai batu loncatan utk kepentingan dan kepuasan peribadi kau sendiri kan. Taktik kotor semua tu.

Tension weh kalu gini.

1 comment:

  1. ada mcm2 matlamat kan...Insya Allah akan tercapai...sabar itu indah ;)

    ReplyDelete