Friday, April 22, 2011

My 1st crochet flower

Rasanya pas ni blog ni banyak kisah crochet je lah ye. Ini lah yg menjadi kegilaan saya sekarang ;)

Terima kasih kpd youtube kerana banyak giler tutorial utk buat bunga ni. banyak kali try n error. Last2 jadi jugak huhuu walaupun tak secantik yg dh expert. Gigih tau nunggu video buffering. hahahaha


percubaan pertama. Tutorial tu buat bunga 5 kelopak tapi saya jadi 8 kelopak. Cmno tu?



percubaan ke 2. berjaya tapi kecik skit.



Try lagi dan lagi dan lagi sampai la jadi. Kalu  buat double crochet kecik skit. Saya tukar jd treble crochet. Dapatlah besar sikit.



Ini nak buat brooch ;). Comel tak..?

Yg sedihnya, nak  buat handphone pouch tp 3 kali try bengkang bengkok jadinye. Tak cantik. Frust sgt. 1st try ari tu terus jadi tp kali ke 2 nak buat dh tak jadi.. Adoooiii..

4 comments:

  1. lawo doh tu na..huhuhu..mcm flower crochet kt topi anak aku jer..

    ReplyDelete
  2. comei2 sangaaatt..bestkan kalo saya pun 'tangan lembut' camni :-)

    ReplyDelete
  3. emma,

    hahahaah ye doh tu ;)



    lady lavender,

    lady lavender pun lembut baba2 buat roti ;)

    ReplyDelete
  4. lawo doh tue..leh letak kat topi damia ni..

    ReplyDelete