Friday, July 22, 2011

Trip to Melaka Day 1 - Perjalanan bermula ;)

Assalamualaikum.

Daulat Tuanku. Sekalung tahniah buat DYMM Sultan Terengganu atas hari keputeraan baginda yg ke 49.

Maka dengan itu, Terengganu adalah cuti umum pd 20hb (Rabu) dan sebenarnya dh bertolak ke Melaka untuk trip family day keluarga belah mak saya. Family day tu sekaligus dgn majlis bertunang adik lelaki yg no 4.

Rombongan adalah sebuah bas dan 4 biji kereta. We olls naik keta, bagi can lah org lain naik bas, lagipun ada plan lain senang nak gerak nanti. Bertolak dr rumah pukul 7 pagi dgn bekal nasi goreng. Kami lalu ikut Gemencheh-Felda Palong dan seterusnya ke Durian Tunggal dan tiba di bandar Melaka pukul 4 pm.


pemandu yg cekap :D


bekal ku sepanjang perjalanan ;)

laluan gemencheh-pasir besar . 1st time lalu

Sempat siap 2 headband. Takdelah membuang masa dlm keta tu. 

Kami menginap di A Famosa Resort. Sewa 4 buah rumah siap kolam renang. hahaha ini paling  best tau. Berebut semua nk mandi kolam kahkahkah.



kolam dibhg belakang rumah dan berpagar keliling so org luar x nampak la.

Hari pertama tiada aktivit lagi sebab sampai pun dh lewat dari perancangan, so semua aktiviti akan bermula pada hari ke 2.

to be continue...  :D

5 comments:

  1. kak na macam dah addict ngan kait mengait ni ye..
    bagus r kak na =)

    ReplyDelete
  2. besnyaaaa...fam ko besar rupanya ...sampai sewa bas..ala nak ikut :(

    ReplyDelete
  3. cheqna,

    hahah mmg puunn ;)


    monas,

    besar la weii..ramai giler..

    ReplyDelete
  4. cantik!
    swiming pool feeling mcm kat eropah gitu.

    hecececehh..
    mcm la aku penah pegi eropah!
    podah..

    ReplyDelete
  5. cantiknya headband yg na buat tu..

    ReplyDelete