Saturday, July 23, 2011

Trip to Melaka Day 2 - Sukaneka dan majlis meminang

Ini bhg kedua, senang wat gini sbb gambar banyak kan.

Ok hari kedua bermula dgn sukaneka. Start sukan pukul 8.30 lbh kurang. Acara adalah taraf budak2 je, hahahaha. Ada cari gula2 dlm tepung, isi air dlm botol, lari berpasangan, catwalk, bowling, cari brg tersembunyi dan puzzle.
















Gambar banyak giler. Kita buh dlm fb nanti. Sukan tu semua keluarga dpt hadiah bagi adil la semua kan. Main pun utk suka2 je. Ini adalah 1st family day. tp ni pun ada lg yg x dtg ni, xpe, next year kita buat dekat sikit.

Habis sukan kitorang bergerak ke Masjid Tanah utk sesi meminang pulak.









Pengantin lama pun nk bergambar juge ;P

Pakcik botak citer masa sembang2 dgn tuan rumah dengar2 kata majlis kahwin nanti meriah juge. Siap ada bunga api lg. Insyaallah majlis kahwin bulan 2 tahun depan. Sekali lagi kita berkampung di Melaka ;)

Petang tu g jalan2 ke Banda Hilir. Naik Menara Taming Sari, sopim2, makan2 dan yg penting ambik gambar banyak2..hahahaha

adik no 7 (pengantin baru) dan adik no 8

Kakak no 1 dan adik ipar no 5 

abg no 1, menantu no 1 adik no 8 




Gambar adalah banyak ok. maaf kalu lmbt loading ye.

Kesimpulannya mmg best family day ni. Insyaallah tahun depan kita buat kat Sutra Beach Resort pulak, tdo dlm khemah ye hahaha


2 comments:

  1. satu per satu okeh mekchu baca salasilah tu.. hehehe..

    haa... family day tido dlm khemah mekchu blom pernah jumpa.. setuju.. setuju :) (sebok je kan)

    ReplyDelete
  2. kalai ni meriah le majlis kahwin bila berbesan dengan org melaka........ betul x? tumpang pelamin utk pengantin lama blh x?

    ReplyDelete