Saturday, January 30, 2010

Personal make up class with Nik-Eternal Touch..

Salam uolls,

Mlm td ingt nk update dh tp pakcik botak ajak p mkn sate plak..kitorang mkn sate kat Chendering-Sate Ori..hmm rs biasa2 je tp ini 1st and last sy g kedai tu..hehehehe..

Oh abis cite psl sate..ari tu kan dg bgtau sy nk bljr mekap dgn Nik..Nik ni kakak Azura DJ Hot Fm tu abisla nt Nik marah promote dia plak..kehkehkeh.


Kelas start dlm 3.30 pm kat rmh kwn sy yg join jg..1st time jmpa Nik dpn2 cantik tau dia ni..slim je..selama ni asyik jmpa dlm surau kat opis je tp xpnh tegur..hehehe takuuuutt..

Ada 3 peserta yg join termasuk sy dan seorang model d sediakan utk Nik tnjuk demo..Seronok jg tp yg x seronok nya rmh tu rmai sgt org..ada budak plak kacau..aduss pening2..
Jom lyn gmbr masa kelas semalam..

Nik sdg memberi pengenalan mngenai make up..


peserta dan gift dr Nik


make up tools Nik pnya..bnyk uolls, ada lg 1 beg x snap..kagum2..


model sebelum..


Nik tnjukkan demo smbil citer2 skit..budak kat blkg yg nmpk spender tu yg mengacau tu..very notty la..


make up mata dlm proses..pndai tau dia buat..


 
model selepas makeup..sorry ye kualiti gmbr krg memuaskan..nt sy nk cilok gmbr dgn Nik


part mata ni yg sy fail klu buat..tp dh bljr tu tau la skit2 teknik2 tu..kena praktis bnyk2..


 maaf ye kualiti gambr kurang memuaskan..hehehe


insa slps dimekap oleh dia sndiri dgn dibantu oleh Cikgu Nik..hahaha


model2 yg santek2  kahkahkah


bergmbar dgn Nik..


sdh makeup mkn keropok lekor plak..hehehe



last skali gambr dgn pakcik botak..hehehe


Kesimpulannya mmg best le kelas tu. kitorang xde la buat formal pun, lepak2 je..next time kalu nk buat kena cari tmpt yg aman skit la..anyway terima kasih bnyk2 buat Nik bb sudi mengajar kami ilmu2 mekap nih..next time kita wat lg ye.

6 comments:

  1. cantik mekap korang2

    yer betul..makeup mmg kena banyak praktik baru rasa senang & cpt time nak apply kat muka..

    ReplyDelete
  2. tigrismalaya,

    betul sgt..klu dh biasa cpt je kan..kitorang pnya ni lama gila psl x biasa..kehkehkeh

    lady,

    oowwh malu..hehehe

    ReplyDelete
  3. salam marinahunny..
    lol, dh join kelas makeup ngan kak nik yer.. sy x bleh join la, baru aje buke blog after blk dr. pekse PTK.. kalo de lg, tlg bgtaw yer.. :D
    yup... chantekkk.. sume chantekk²

    ReplyDelete