Friday, January 22, 2010

Mari mengacau bubur sura

Salam uoll,

Hari ni kan jumaat so best la sbb x keja, sekali mak bgtau mak long saya nk buat bubur as-syura mcm nama org plak, so pagi2 lg dh siap sbb kena g awal jg nk tolong2 kupas bwg, ubi dan bahan2 nk wat sura ni las..


saya pun kacau jg tau sura ni..sanggup ponteng joging sbb nk kacau sura, nasib baik berpeluh mcm joging jg..hehehe



pakcik botak ni pun kacau jg..dia lg byk brpeluh, sib baik x menitik dlm periuk..kehkehkeh



ni le rupanya, sedap tp sy x brp gemar sgt le..rasa skit ms panas2 je..


 
 kacau jgn x kacau..



2 periuk je buat ni tp tu le nk mengacau nye penat..



kusyuknya mkn..


balik dr rmh mak long kitorang lalu kut pantai airport..saje jln2, diorang dh tambak luas2 dah xnk bg hakisan pantai..



cantik la jd kwsan pantai airport ni, makin ramai le pengunjung sbb dh tambak seluas alam..




best plak tgk pantai yg jernih..

smpai rmh ingt nk g jln2 tp malas plak, so lepak umah je la..hubby plak bantai kroh kroh kroh..biasa le hari jumaat sedap le tdo ptg2..

~lama dh x balik dungun nih...

5 comments:

  1. wahh bestnya kacau bubur asyura beramai2...
    last time lady join buat bubur asyura beramai2 was like 6 yrs ago di rumah nenek... lepas buat masuk peti ais, makan sejuk2... wallahhh.. sedap sangat kan..

    ReplyDelete
  2. tah nape saye tak suke bubur nih.. woohh tpi mak gua.... hantu!

    ReplyDelete
  3. lady,

    skrg ni mmg ssh dh nk gotong royong buat benda ni, nak2 lg kat kL kan..kat tmpt sy still ada lg tp dh berkurang le..

    afiq,

    waah sama le kita..org tua2 ni mmg suka mkn sura ni..

    ReplyDelete
  4. bubur asyura pantai timur ngan utara berbeza kannnnnnnn

    ReplyDelete
  5. su, ye ke..? x pnh rs lg utara pnya..

    ReplyDelete