Friday, January 8, 2010

Akhirnya impian kami tercapai..

Salam uolls,

Permulaan tahun 2010 amat menggembirakan kami suami isteri..akhirnya permohonan kami utk beli rmh telah pul lulus..proses loan hanya mengambik masa seminggu utk diluluskan...oowwh sungguh cekap dan efisien kakitangan bank islam proses borang kami..credit kpd staf yg handle borang kami En. Ahmad Farhan dr Bank Islam cwgn K.trg... Slps lulus loan dan sign agreement proses seterusnya adalah utk tukar nama pemilik tanah dr pemilik asal kpd nama kami, itu senang je, pegi ke Pej Tanah, kbtulan kawan hubby ADO, so amik tandatangan dia je..senang keja,lps ni tggu lawyer call plak pastu sedia la duit nk byr lawyer plak..hahha

Sbnrnya bila hubby dpt keja bru ni kami target dlm masa 10 thn ni kami nk beli rumah tp alhamdulillah rezeki ni dpt awl. Nk jadi cerita nye adik sy keja kat 1 sykt kontraktor merangkap pemaju perumahan, so dia bgtau ada 1 rmh lg kat kwsn Padang Midin yg blm terjual..kut2 nk beli dtg le opis..rmh semi-D 2 tingkat dgn harga RM185k, hmm pikir punya pikir dgn hubby mcm murah je..kwsn tu pun x jauh mana..rundung punya runding kami pun kira jadi lah beli tp dlm proses nk mndapatkan rmh tu Tuhan saje yg tau mcm2 dugaan..tp alhamdulillah rezeki tu milik kami..akhirnya 1.1.2010 pihak bank call bgtau loan dh lulus..lega kami dgr..so lps ni xde apa nk risau dh..nk letak cite dlm blog ni pun bnyk kali tnya hubby blh ke x..last2 sy tulis je utk tatapan saya di masa akn dtg, xde niat lain tp utk kepuasan saya semata2..

pandangan dpn, pagar dh hmpir siap, gate je blm..

ruang tamu bwh, tingkap dan cermin dah siap pasang

dapur tmpt sy masak nt..hehehe nako blm pasang lg. lantai dan pintu dapur dh siap, sink blm pasang

tandas kat bawah, tile dinding dh separuh siap

tangga dh pasang tile..pemegang je blm letak..

tangga dr atas, kwsan kat tangga tu luas jg, blh letak pasu bunga bsr ctu..

master bedroom-bilik kami le..bru siap cat tingkat separuh lg x pasang. beranda kat luar x siap lg..

ruang tamu atas..ok le utk letak sofa L kat cni + bantal2 besar utk lepak2 tgk tv..best!

Keseluruhan, kami berpuas hati.. walapun bukan rekaan kami tp dgn harga dan kwsan ni amat berbaloi buat kami..insyaallah pertengahan tahun ni blh kami tinggal cni... Itu lah kami berbaik sangka, walaupun blm dikurniakan rezeki utk hamil, tpi kami diberi rezeki ini..alhamdulillah syukur sgt..


tudung baru, beli dgn opismate..best!

9 comments:

  1. bestnya dah beli umah...huhuhuhu....tahniah yer....allah itu adil..diberinya rezeki yang kita tak sangka kan...

    ReplyDelete
  2. kat man umah tu?Sa pn tgh2 blajar nak beli umah.kat Trg ?Brp rm
    Kalo segan nak citer ni email....rathisa@yahoo.com

    Sa pn tgh simpan duit.survey umah n tanah...n kalo plg bagus....ada org leh share cam mana nak wat loan .TQ

    ReplyDelete
  3. su,

    alhamdulillah..syukur sgt..sy doakan su sentiasa murah rezeki..

    sa,

    sy dh email..hehe

    ReplyDelete
  4. besnyee kakkk
    cantek umah tu

    huhuuuu besh ;)

    ReplyDelete
  5. cantiknya umah baru...
    lady tumpang gumbira...
    best kan nak masuk umah baru ni feeling2 nak deco2...
    :)

    ReplyDelete
  6. dkt ngan umah tok sy..dlu f6 kt pdg midin la..
    hehe..nti raye blh la singgah ek=p

    ReplyDelete
  7. dd dudu,
    besh2! x sbr tau..nt dd dtg trg duk rmh akak je la..

    lady,
    ye la lady..dh start feeling2 nih..hahhaa

    sueada,
    ooh x jauh sgt la kalu dgn sek pdg midin tu..

    ReplyDelete
  8. salam ziarah.

    tahniah! rizalman ke meh deco2 nanti? :)

    ReplyDelete
  9. ma abah asal sne kak..
    kte pon lahir kt ajil sbnarnye..
    tp sjak kcik skool kt pahang..
    tp xde beza pon..phg pantai tmur gop kan..
    hehe..
    akak mmg asal sne la ek??

    ReplyDelete