Tuesday, June 22, 2010

Resepi oh resepi

osan betul keja skrg..mcm2 hal, sakit kepala aku..

Bagi menghilangkan sakit hati, sakit kepala dan mcm2 sakit lg kita layan2 resepi..lately entah kenapa rasa mcm nak try masak western food. western la sgt kan..hahaha

Bila tgk resepi ni rasa tenang je..hahaha

Alkisahnya sbb duk khatam blog irma ni, dia bnyk letak resepi yg mcm eehh senang je..so terus rasa macam teruja tau nk buat..nmpak dlm gambar tu dh blh rasa sedap..ececeh pndai la aku..hahaha

 buku resepi dgn blog irma

Terus cari resepi2 lain yg ala2 western gitu..waaah ada yg senang saya ambik la salin, setakat ni dh dpt 11 resepi western yg senang dan bhn2 nya mudah nak cari..tp yg saya paling teruja nk buat adalah ..

.......

...

..

Hotpot Potatoes

kredit to irma (irma, akak pinjam gambar ye)

Gile kau! saya tgk gmbar dh terliur dah..terus ajak pakcik botak p survey oven..hahaha nk masak sgt tp oven nye xdok..hahahhaa

Lagi satu resepi irma ni yg senang sgt ialah cottage pie. tgk gmbr dulu ye, pas saya dh buat nt baru taruk resepi tp kalu nak juga n blh gi blog irma


cottage pie

irma, pinjam gmbar lagi..

tobat eh saya terliur giler tgk makanan ni..hahaha ke sbb tgh puasa? kahkahkah, batal x puasa kalu tgk makanan? kehkehkeh 

Rasa nak beli oven la, bgtau mak semalam psl nk beli oven, hahaha mak apa lagi suka la dia..blh tumpang buat kuih raya nanti..tp dgn syarat, nk pindah rumah nanti nak angkut skali. mak kata angkut lah, x kisah..hahaha

~pakcik botak...jom g cik ngah jaya, nk beli oven.. :-P

5 comments:

  1. Gooh luck.. nanti dah menjadi jng lupa update ;)

    ReplyDelete
  2. waahhh... sy tgok gambar sdiri pun terliur. lglah akak kan.. heheh.

    selamat mencuba. ni yg semangat nak cari resepi senang2 lg ;)

    ReplyDelete
  3. elly,

    hahaha sudah semestinye..

    irma,

    cari jgn x cari..nt akak copy..hahaha

    ReplyDelete
  4. sy terlior ngn cottage pie...nak buat gak ah..

    ReplyDelete
  5. memeng terliur pun...gulp! nyum3! =)

    ReplyDelete

tima kaceh sudi komen, i love u olls!