Thursday, November 6, 2008

Catatan perjalananku........

Salam...

Saya dh balik....!! windu lah sama umah saya nih...alhamdulillah kami selamat tiba di dungun kul 2.15 pagi...lewat sbb bertolak dr jb kul 4 lbh..segala urusan lapor diri adik saya pun selesai dgn mudahnya..xde apa2 yg tertinggal...jmpa jg dgn budak 1 kg, ada lah geng dia nanti...

so saya kat jb ni pun ala2 pelancong gtu.. :-P ..kalu cik vp kita melancong kat sarawak, saya plak melancong kat jb.. :-P hahaha.... best jg jln2 jauh ni..

Kami bertolak kul 6.30 pg tp 9 km kndian adik saya teringat dia tertinggal baju2 kemeja...adoiii kena pusing balik.....sib baik dekat lg...saya dgn hubby gilir2 drive..sib baik bwk bekal kopi red guara DCL, segar mata...saya drive dr kuantan-segamat je...

saya pemandu yg berhemah... :-P


selamat datang ke segamat..

dipendekkan citer, kul 4pm kami smpai ke jb...waaahh dh lain skrg..sebetulnya udah 5 thn saya x ke jb...pastu check in kat hotel bajet..n rilek2...so layan gmbo dlu ye..

check in di hotel ni sajorkss..


adik saya lapor diri kat cni..dekat je dgn hotel..

simpang ke plaza angsana..
g jln2 kat cni... ni tmpt peberet saya 5 thn dlu...


pose poyo kat pizza...


tunggu spagethi thai x smpai lg...


baca kontroversi nih smntara tunggu mknanan smpai..


malam nye g tmpat ni, baru je buka bulan 8 ari tu, tp x best lah..

masa jalan2 kat plza angsana tu, saya ternmpk kasut nih...comei sgt...

nmpak x kasut dlm cermin tu..??

see..comei kan kasut nih...

jejaka poyo dgn chelsea nye..

Smpat jg jg 2 buah keta pink selain kasut pink itu...


keta2 pink..

smpat sambo buku pink ni...amat menarik perhatian saya..bagus cite dlm tu..

sblum balik tu smpat round2 cuci mata ke tmpat yg saya x pnh smpai lg...mcm2 ada kat jb ni..padan lah dgn status bandaraya ke 2 maju slps kL..



pelik2 kan jalan kat jb nih...

danga bay..

selat tebrau..


lupa apa nama dua tmpat ni...hehehe


sebetulnya, 5 thn dlu saya prnh menetap di johor tp bkn jb..saya keja kat senai..saya berdua dgn bes fren saya umie...kenangan tu sungguh manis buat saya..umie, best kan dlu kita slalu g soping kat angsana...hehehe

so, otw nk balik ganu tu hubby ajak lalu kat rmh saya dlu...sungguh mengimbau kenangan lama...ooowwhh zaman muda2 dlu...syiook..

pekan kulai...umah mawi x jauh dr cni...hheheh..

umah saya kat cni lah..

ni lah umah saya dlu..dh jd umah cina dh...warna pun dh lain...

ni lah tmpat saya tunggu bas nk g keja dan nk g plaza angsana, blkg tu bangunan TM..

penat lah jd pelancong nih... :-P hehehe..kesimpulannya mmg seronok skali skala g jalan2 kan..tp yg hazab nye part penat las...

kami selamat smpai ke dungun kul 2.15 pagi..ngantuk seh..terus tdo...

8 comments:

  1. wah jln jln sambil mengimbas kembali kenangan kenangan lama :)

    ReplyDelete
  2. sonot jenjalan cuti2 malaysia katanyer...

    ReplyDelete
  3. akupun dh lama x gi jb. rasanya 7 thn lepas, itupun selalu pergi urusan kerja psl ada cawangan sykt kat situ.

    mau sesatkot kalau gi sana.

    ReplyDelete
  4. Aku minat baca catatan perjalanan..
    Kerana aku suka tulis catatan..
    dalam perjalanan luas..
    bukan saja global
    lebih dari itu..

    dari KL

    ReplyDelete
  5. nok, kemain ko yer, jalan cari makan.. kalu aku jalan carik jantan!

    *tak pe,laki aku x bukak blog2 ni!

    ReplyDelete
  6. elly,
    ha'ah elly..sesambil tu mengimbau kenangan lama...hehehe..sib baik x jmpa bf lama...larikkkss...!!

    ck,
    syiok tp penat..

    tigrismalaya,
    sonot wak...

    izman,
    samalah, malam tu mau sesat jg kat jb tu..

    ibnu hasyim,
    tq coz singgah..salam kenal..

    ibukumbang,
    ko mmg, x ckp dgn 1 ek...?? hehe

    ReplyDelete
  7. hebatla akak mar yg sorang nie.. moga terus berjaya dan bahagia yer kak di samping family tercinta..

    ReplyDelete