Tuesday, May 22, 2018

Cuti-cuti Perth Part 6 - Last day

DAY 6 : 19 APRIL 2016


Hari terakhir kami di Perth. Bergerak awal pagi dan suami Ummu hantar kami ke airport otw dia nak pi keja. Kereta sewa nanti dah janji depa akan ambik kat airport. Selesaikan urusan bagasi yang makan masa agak lama. Alhamdulillah lepas semuanya walaupun ada sedikit masalah. Nasihat aku, korang beli lah bagasi awal-awal kalau naik Air Asia. Nanti confirm akan shopping punya hahhahahalah 

Bila dah masuk dalam perut kapal terbang terasa lega yang amat. Penerbangan memakan masa selama 5 jam. Sempat la lelapkan mata. Sampai je kat Msia dah bau lain dah hahahaha. Bau keti pun ada hahahaha maklumlah cuaca panas hahahaa. Dari KLIA  kami punya flight ke KT hari yg sama jugak.

Ok di sini aku sertakan anggaran perbelanjaan semasa kami di sana. Pada masa tu kadar tukaran adalah RM 3.10 = AUD 1. Tapi kami buat anggaran sebelum pergi dgn kadar AUD 3.2.

Updated : maaf xleh nak bagi anggaran. Kertas dah hilang hahahah. Tapi anggaran kasar x sampai RM 1k utk seorang x termasuk tiket. Tak silap dlm rm750++ je sbb kami share 4. Hotel bahagi 4, minyak kereta, sewa semua bahagi 4 so jimat sikit disitu.

Ok enjoy. Boleh la nak buat panduan sedikit sebanyak.

* draft ni dh setahun lebih hahahahhaa. Oo la kita publish. Tunggu Abdullah besar sikit kita pegi sekali lagi ye. Insyaallah kalau ada rezeki dan diizinkan Allah.


0 cuit-cuit:

Post a Comment