Tuesday, January 7, 2014

Cutti-cuti Malaysia Part II - Jom Bali & Abang Burn

1st  time makan kat Jom Bali. Sebenarnya sambut hari lahir Pkcik Botak hahaha tapi dia yg belanja hahahaha. Best jugak. Portion dia banyak.


Order kena tulis sendiri kekdahnya hahaha


Sedap dan banyak.

Yg kitorang pi ni kat Wangsa Walk dekat dgn umah k.zie. Sebenanrnya tengah tunggu giliran kat pej pos tengok orang ramai sangat makan dulu.

Pas tu malam bila ntah p Burger Bakar Abg Burn kat Setiawangsa. Aku tak brp sangat burger bakar ni sbb penah makan yg tak brp sedap hahaha. Tapi yg Abg Burn ni  opkos la ken atry tengok blogger duk promote je awal2 kemunculan Abg Burn ni.



Kami order burger riang apa ntah. Order satu je psl dia double. Pastu meatball. Giler sedap weh!


Ok nanti nak try Burgerbyte plak.

Ok bai. Laparburgerplak :P

Sunday, January 5, 2014

Cuti-cuti Malaysia Part 1 - Karangkraf

Tiap-tiap akhir tahun kami suami isteri akan bercuti panjang dan ambik kesempatan masa tu utk beli bbrp item yg mana akhir tahin sudah semestinya banyak sale hehee. Sebenanrnya tahun ni tak plan sebab ada sesuatu yg berlaku tapi last minute PB ambik cuti seminggu utk pujuk aku hahaha.

Kami putuskan untuk ke KL saje sebab aku nak g jualan buku kat Karangkraf Sek 15 Shah Alam dan juga nak beli baju keja Pakcik Botak.

So lokasi pertama adalah Karangkraf :-



Hasil rembatan. 2 biji novel RAM aku beli semula sebab xtau pegi mana sape pinjam ntah tak hantar balik. Setiap buku ni dapat 30% less. Kalu ada kad dapat extra 5% tp aku xdok kad. Sape2 yg terlepas bulan Feb nanti ada lagi sekali.

Otw balik lalu kut Uitm, Pakcik Botak nak mengimbau kenangan hehehe.



Tempat jatuh lagikan di kenang ini kan pulak tempat ber tuuuuutt hahahhaa


Berlatarbelakangkan Sykt Bas Kelang-Banting. Tempat keja PB yg pertama :)

Mengimbau kenangan letewww hahaha.

Ok bai.


Cerita musim banjir

Ni kisah bulan Disember 2013 yakni bulan lepas lah. Masa hujan duk turun lebat mencurah-curah dengan banjir besor di Kemaman dan Kuantan, rumah mak aku tak terkecuali tapi belakang dapor je lah.

Alkisahnya rumah mak aku dikelilingin baroh jadi adik2 ipar telah membuat inisiatif dgn memotong rumput di permukaan baroh tu utk dibuat kolam. Maka terhasil lah kolam ikan semulajadi hahaha.






Tak lupa si Amani nak enterprem.

Ok. bai :)

Friday, January 3, 2014

2014

Selamat tahun baru 2014. Masih belum terlambat aku nk ucap. 2 bulan lebih blog terabai. Malas, xde mood dan segala2nya yg buruk membuatkan aku malas nak update blog. Ditambah pulak sekarang ni online kut handphone je tu yg malas  nk on laptop. Nak update kut handphone tak lawas plak haha.

Ok back to the topic.

Tahun 2013 meninggalkan seribu kenangan pahit manis buat kami berdua. Akn ku coretkan jugak disini tp masih mencari kekuatan dan idea hahaah. Aritu aku link blog ni dgn fb thru networked blog so bila aku update automatik akan kuar kat fb. Tapi aku dh buang dah sbb tetiba rasa malu bila ada org baca blog. hahah Malu le sgt. Puii :D

Aku ada banyak modal nk blog kan tapi tunggu lah satu2. Aku start blogging dr bulan jun 2008 sejurus lepas aku kawen bermaknan dah 5 tahun lebih. Lama la jugak. Ramai kawan yg aku jumpa dalam blog ni. Ada yg masih bertahan berkawan sampai ke hari ni. Ada yg dah pernah jumpa dan ada yg terputus hubungan. Tunggu bulan 6 ni la buat anniversary blog hahaha.

Modal dah hilang nanti aku sambung blog lagi. Azam tahun baru update blog banyak2. Nanti nuffnang masyukkk! ok jom layan MLM :)