Friday, April 11, 2014

Fesyen tudung terkini di Malaysia

----- SPONSORED POST -----


Tudung ni sebenarnya pon boleh berevolusi. Maksud aku evolusi tu perubahan mengikut perkembangan semasa. Dulu-dulu kita tau ada tudung bawal je lah kan. Sekarang ni dah macam-macam fesyen tudung yang ada. Siap ada nama lagi tu hahahaha. Aku ingat lagi masa Mawi tgh glamer kat AF tu dan-dan tu kuar tudung Mawi. Pasu masa Siti Nurhaliza kawen dgn Datuk K kuar plak tudung misai Datuk K, hahhaha Aku tak taulah tang mana dia reka tudung serupa misai tu hahaha.

Aku pun tak ketinggalan nak juga merasa tudung-tudung yang ada di pasaran. Masa zmn study dan zaman mula keja banyak tudung bawal je lah. Senang nak pakai tapi yg malasnya bab gosok hahaha.


zaman gonjeng haha. Kurusnyaaaa


 i olls nikah pakai bawal jek. Masa tu x kuar lagi tudung lapis2 ni hahaha

Kemudian kuar plak tudung awning. Yg ni senang sgt nak pakai sarung je. Kena haribulan xyah gosok langsung hahahaha.


Kemudian aku nj try tudung yg jenis awning lembut. Boring dah kut pakai yang awning keras hahahaha tapi serius best tudung awning lembut ni. Nampak muda hahahahaha . #Perasansangat :P




Sekarang dah kuar tudung berlapis2 plak, aku tak ketinggalan nak try jugak hahahahhaa


Dah mcm-mcm jenis tudung kuar dah sekarang. Dan sekarang aku try shawl plak. Best jugak kena pandai lilit2 je lah. 



Panjang plak mukadimah . Sebenanrnya nak cite kat mana nak dapatkan tudung-tudung dengan fesyen yang terkini. Nak tau kat mana? Kat mana lagi iaitu di  ZALORA.  Ada ke yg tak tau ZALORA? tipu sangat kalu tak tau. Kat internet kat blog biasa banyak sgt iklan pasal Zalora. Kat tv pun ada tipu lah kalu x tengok hahahaa. 

ZALORA adalah destinasi fesyen terkini di Asia yg menyediakan pelbagai koleksi dari pelbagai jenama yang terbaik dan terkini. Semua ada di ZALORA ; pakaian, aksesori, kasut mahupun produk kecantikan. You name it, Zalora got it! waah giteww hahaha 

Ok sekarang aku nak highlight pasal tudung. Ko jangan main-main Zalora pon jual tudung dengan fesyen terkini lagi.


Tudung dan wanita Muslim itu amatlah sinosim sekali. Bagi Muslimah, tudung adalah antara item penting buat mereka terutamanya apabila berada di luar rumah. Ini kerana mengikut tuntutan agama mereka memerlukan mereka menutup aurat dalam keadaan tertentu. Oleh itu tidak hairanlah jika dilihat pasaran tudung terkini semakin meluas kerana permintaan yang cukup tinggi dalam kalangan wanita yang berhijab atau kini turut dikenali sebagai 
hijabista.



Namun bagi wanita di Malaysia pemakaian tudung atau hijab tidak membataskan mereka untuk bergaya. Ini kerana dengan pemilihan corak, warna dan rekaan yang sesuai ianya dapat menambahkan keserian kepada si pemakai.


Jika dahulu tudung dilihat sebagai aksesori tambahan buat wanita dengan corak yang biasa atau sekadar ‘plain’. Namun kini terdapat variasi rekaan yang boleh dipilih di pasaran seperti tudung ala Syria, tudung satin, tudung bawal dan macam-macam lagi.  Sentuhan yang diberikan membuatkan headscarf kini lebih popular dan trendy.



Selain itu tudung sangat sesuai untuk dipakai pada bila-bila masa sahaja. Tidak kira sama ada untuk majlis seperti kenduri kahwin, majlis formal malah sesuai juga untuk dipakai ke pejabat.  Pada masa yang sama, tudung sangat versatile dan boleh dipakai untuk dipadankan dengan top atau bottom yang sesuai. Padankan tudung anda dengan Muslimah dress seperti baju kurung moden atau kaftan untuk penampilan yang menarik. Malah ianya boleh dipakai dengan blouse serta skirt labuh agar nampak lebih santai namun elegan.





Dapatkan fesyen tudung terkini wanita secara online di Zalora Malaysia. Online shopping adalah mudah serta menjimatkan masa dan wang anda!

Klik ZALORA untuk dapatkan fesyen tudung terkini dan pakaian dengan fesyen terkini. Tak lupa juga like FB ZALORA dan anda boleh subcribe newsletter dr ZALORA dan nanti akan dapat voucher RM 20. Aku dah korang bila lagi? 



3 comments: