Tuesday, May 21, 2013

Crumble utk sutera crepe

Ada 2 tempahan untuk sutera crepe. Ini order dari Nina nak buat crumble utk dua2 baju. COrak dan warna hampir sama tapi tak serupa. Acaner tu? hahaha cantik sangat kaler baju ni warna warni mcm paddle pop tapi material crepe ni agak mencabar sebab nipis so saya tak buat crumble yg tebal.



see, hampir sama kan tapi cantik dan ceria. I like :). Customer request nak highlight kan juga depan baju tu kasi timbul corak skit. Satu kaler pink, biru. yg satu lagi pink hijau.



Utk baju yg lebih dominan kaler hijau pink ni aku guna round beads kaler dark pink dgn green utk merenjis di pangkal dan light pink , light green utk renjisan hunjung diikuti round beads silver.



Utik baju yg domanan kaler biru aku guna dark pink dan biru utk renjisan di pangkal, light pink, light green dan silver utk renjisn hujung. Beza skit bhg pangkal tu dgn baju sebelumnya.

Tempahan untuk raya sudah dibuka. Siapa yg dah ada baju boleh mula hantar. Tempahan akan tutup 2 minggu sebelum raya maknanya lagi 2 minggu nak raya tak ambik dah bukan apa takut tak sempat  nk pos kalu yg jauh lah, kalu yg dekat2 ni boleh dipertimbangkan lagi.

10 comments:

  1. cantik jahitan manik ni..
    pernah gak belajar wat kat tudung sendiri tapi tak menjadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. basic nya jahit pearl secara zig zag je kemudian isi je tempat kosong kat celah2 tu buat 2,3 round smpai penuh. insyaallah menjadi. utk taburan tu plak gunakan manik kaler gelap atau yg hampir sama dgn wrna baju diikuti manik wrna cerah dan jarak skit utk manik kaler silver. cuba lah

      Delete
  2. assalam marina..cantik sangat..pandai marina buat..suka sangat acik tengok

    ReplyDelete
  3. cantik...teringin jugak nak jahit manik2 ni...

    ReplyDelete
  4. boleh ler hantar. tapi baju tak siap lagi.. kalau sempat siap InsyAllah boleh minta jahitkan.. berapa kosnya ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak TP3cute, kalu lengan saje rm80. nanti minggu pertama dan kedua jun sy ada di Kl, kut dh siap baju blh la jmpa :)

      Delete
  5. Assalamualaikum sis...

    Berminat dengan sutera?

    Sila like page

    FB : TSUKI MOON SHOP
    INSTAGRAM : TSUKI MOON SHOP
    EMAIL : TSUKIMOONBULAN@GMAIL.COM
    SMS/WHATSAPP : 017-6052330

    THANKS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Mmg sy minat tp lebih suka beli di psr payang boleh lihat dan sentuh

      Delete