Monday, April 22, 2013

Review - Hotel Grand Puteri Kuala Terengganu

Ada satu hotel baru buka betul-betul kat tengah bandar. Ari tu PB balik keja bgtau dia dpt email dr Grand Puteri ni ada voucher RM88/night. Ok lah boleh la try satu malam hihihi. Saje lah nak mengetest kan. Kami pilih check in hari Jumaat pas sembahyang dan check out esok nya Sabtu.





Check in kat lobi. Sampai 4 duk kat receptionist, bagus lah benda baru lagi kan. Lif cantik sgt. Kami dapat bilik 216, cari punya cari tak jumpa rupanya nombor di pintu hilang ke tercabut ke xtau lah. Hahaha




Design bilik yg simple tapi cantik. Aku suka kabinet gantung ni.



Bilik air ok, pancuran mandi best sangat cuma takde tong sampah dalam bilik air. Mungkin cleaner terlupa kut.




Lokasi yg sangat strategik. Kalu mai dgn bas xyah risau psl transport. Betul2 dekat dgn hentian bas, kedai makan sana sini, KFC, kedai tudung, Pasar Payang pun tak jauh jalan kaki je. Nak beli tudung naik je atas hentian bas tu. Secret Recipe pun ada dan yg paling utama masjid kat sebelah je. Confirm tiap kali masuk waktu dengar org azan.

Keseluruhan aku bagi 4/5. Hotel ni 3 bintang. Ada bbrp perkara yg kena bagi perhatian oleh pihak pengurusan. aku faham hotel baru mula dgn pekerja baru masih banyak yg perlu diperbaiki. Masa aku check in bilik ada gumpalan tisu yg telah digunakan atas katil. aku xleh terima ini sbb ia kebersihan. Cleaner kena cek betul2 sblm keluar bilik. 

Ada satu kejadian masa nk check out. Masa check in tu kami dapat harga RM88 dgn voucher so ambik sekali dgn deposit total RM200. Masa check out hotel kuar resit la kan. So PB tunjuk dapat balik RM200. Aku muyskil, aku ingt dia bayar RM288 masa check in tu. Aku tgk resit, eh betullah. Dia taip deposit RM200 - RM 88 = RM112. Tapi apsal dapat RM200? Pegi la balik kat kaunter, rupanya depa silap ni. Kena baca betul-betul ni dik. kang x pasal kami tido free dan awak kena ganti duit. Agak kelam kabut sikit walaupun ada 4 org yg bertugas. Takpelah ini pengalaman baru, mereka mungkin takde pengalaman lagi tapi bila melibatkan duit memang ke double or triple check ye.

Kesimpulan nya hotel ini adalah RECOMMENDED kan utk sape2 yg nak dtg Kuala Terengganu. Kalu mai dgn bas xyah susah hati jalan kaki x smpai 5 minit dr stesen bas dah sampai. Utk maklumat lanjut boleh klik kat FB Grand Puteri.

UPDATE : NO TEL : 09-621 5555

19 comments:

  1. Dulu dlm 6 7 thn lepas kalau p KT biasa duk grand continental, masa tuh hotel tak banyak sangat.. ada yg besar pun Primula & Grand continental.. bagus nie kalau tersesat lagi ke KT leh singgah sini

    ReplyDelete
  2. grand cond jauh skit. ygni btul2 tgh bndr, hihi klu nk dtg bgtau la hihihi

    ReplyDelete
  3. Jenuh duk bayangkan kat mana letaknya hotel ni hehee...balik kampung nti la gamaknya kena tengok sendiri :D

    ReplyDelete
  4. Camne leh dot email tu..murah la rm88

    ReplyDelete
  5. hehe...tq for the info...org HQ dtg bleh la suggest...biase dorg stay tanjung vista..

    ReplyDelete
  6. Ada no. phone hotel tak? Nak book tapi search kat web tak ada, telekom pun kata tak ada rekod lagi.. Tqvm

    ReplyDelete
  7. http://www.facebook.com/pages/Grand-Puteri-Hotel/500154480050413

    ReplyDelete
  8. nak tny, makanan dia ok x? kami akan smp sana minggu ni satu bas... disebabkan baru sgt hotel ni, mmg mencari2 sesapa yg boleh bg review pasal hotel nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf ye, masa tu kami x ambik breakfast so xtau lah. tp jgn risau kedai makan banyak sgt keliling, jln kaki je

      Delete
  9. Hey! I was curious to know if setting up a blog such your own: http://www.
    blogger.com/comment.g?blogID=4299858901789871&postID=6216472500716909094 is hard to do
    for inexperienced people? I have been wanting to create my own blog for a
    while now but have been turned off mainly because I've always assumed it required tons of work. What do you think? Thanks!

    Here is my page - action

    ReplyDelete
  10. dah 2 bulan buka..tapi baru semalam saya tahu hotel nie dah siap sepenuhnya..haha..
    tp sy org kuala terenggan mmg tak merasa la tidur hotel nie..baik tidur kat rumah kan..hikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi yaya, saya pon org trg tp saje la suka2 mengetest hotel baru hihihi. Suami sy la suka sgt kalu ada hotel bru buka mesti ajak test hehehe disamping boleh bg review skali:-)

      Delete
  11. just reach here yesterday.4/5 star .breakfast good.nasi dagang their signature

    ReplyDelete
  12. just reach here yesterday.4/5 star .breakfast good.nasi dagang their signature

    ReplyDelete
  13. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  14. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insya Allah, driver & tour guide kami yang profesional, santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer.


    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  15. salam harini sy duduk hotel tu sekrg rm156 semlm luar and kat lobi design cantik sgt bilik yg ada ni superior emm ok lah... cantik tapi sempit sikitlah.. maybe kena ambik yg deluxe rm186

    ReplyDelete