Sunday, March 10, 2013

Trip to Langkawi

Sebenanrnya ni unplanned trip. Kau tau pun lastu minute sehari sebelum bertolak. Senang citer kami tumpang rombongan MBKT lah tapi bayar la sikit. Memang cantik lah timing pegi Langkawi masa awal-awal gaji hehehehe (gaji PB le, aku mana ada gaji heeeeee).

Ini kali kedua aku p Langkawi. 1st time pegi tahun 2004. aku hanya ingat kawasan Pekan Kuah yg dekat Hotel Bayview tu je.














Jalan-jalan ke Underwaterworld. Sarah keja kat situ so dapat lah tiket harga RM10 daripada RM28 hehehehehe.






Pastu naik kereta kabel. Yg bestnya adalah pegi masa cuti hujung minggu dan bukan cuti sekolah so tak lah padat dgn manusia.


Laksa utara, cendol, murtabaka. Ikan sangatlah murah weiiii. Geram aku tgk. Satu pinggan ni RM5 je.


Barang2 shopping tu bukan kami yg punya hahahhaa. Biasalah kalu rombongan cik kiah ni shopping tak ingat hahaha. Barang kami dalam beg tu je.

Perjalanan pulang. Best sgt tgk sawah padi yg luas. Satu pemandangan yg amat ku suka.


Hasil belian. Mulanya ingat nak beli set vision tu tapi mcm berbelah bahagi lah pulak. Mmg murah tpi berat tu satu hal. Enth la wei mcm x tetap je keputusan. Last2 beli Tefal je lah. aku beli pemanggang vantage, kuali leper tu (dah lama cari ni), kuali tefal sekali dgn tutup, kuali kecik senang nk masak megi hahahaha pastu utk mak aku sebijik kuali besar. Yg lain2 nya coklat je lah tak banyak mana pun. Beli nak hadiah kat family dan jiran je. Banyak2 pun tak habis makan nanti.

Kena masak sokmo la jawabnya nih huhuhuhuhui.


3 comments:

  1. wahhh best nya g langkawi.pmpuan mmg suka lah g sana.hehe

    ReplyDelete
  2. syok kan langkawi..k.na posing sume nyorok blakang PB..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu trick nk mengecikkan diri hihihi

      Delete