Wednesday, January 2, 2013

KT-KL-JB-KT

Ni cite minggu-minggu last tahun 2012. Biasalah kan hujung tahun memang kursus/seminar le manjang. Nak habiskan budget katanyeeeee  hahahaaha. Dan macam biasa sebagai isteri solehah aku akan ikut lah hahahahaha.

Perjalanan bermula pada pada 19/12/2012 hari Rabu kami bertolak ke KL untuk kursus di hotel Prescott Inn. tapi kami menginap di Grand Continental KL. Peserta kursus duk kat Prescott, PB kena bagi talk on 20th tu. Chekout 21th pastu 23th nak pi JB lak so kami decide tak balik KT lagi dan stay KL jadi terus ke JB dr KL. So tumpang umah my kakak angkat dan merangkap kawan baik kami iaitu K.zie dan Paqlee. Nak dijadikan citer habis talk je PB demam.  Masa gi umnah Kzie tu pi klinik dlu. 2 hari kemudian alhamdulillah sembuh cuma antibiotik kena habiskan le. Masa kat KL tak pi jalan mana pon since dia demam kan sempat pi beli benang je kat Shah Alam. Beli skit je nk cover kaler yg dh habis. Pastu gi BBW dgn Alis
:).



Hari last b4 bertolak ke JB kami makan kat Nasi Ayam Tat. Besssttt.


Sampai Jb duk Hotel Selesa. Alhamdulillah selesa sangat dan  tak perlu was was pasal makanan. aku ni kalu duk hotel memang was was skit pasal makanan haahhaha. Kena cek bebetul sijil halal. Tapi hotel ni memang confirm Halal dan makanan pon sedaaaapp.

Sepanjang PB pegi seminra aku sempat siapkan manik crumble utk baju sepupuku Kak long. Nanti lah tu update entry lain.

Hajat di hati nak makan macam-macam, mi bandung lah, mi rebus johor lah, laksa johor lah tapi apakan daya tak sempat pasal dah makan kat hotel jadi perut kenyang sokmo. Takkan nak pi makan lagi kang sengkak perut.

Balik dr Jb aku ajak PB singah Ayer Hitam. Aku tak pernah sampai ni 1st time. Nak tengok-tengok je apa yg ada. Sudahnya beli rak rotan, tudung saji, tabung duit dan tikar hahahahaaha.


Ok, dynamo tu beli kat Tesco kat umah Kzie. Kebetulan harga murah RM19.90. Aku memang beli time murah je Dynamo ni pastu wat stok dalam 2,3 botol. Kalu beli time harga asal RM28.90 ke 27.90 memang tak beli lah. Ini namanya pembelian bijak hahahahaha bijak le sangat.

Ok rumah tak habis kemas lagi sebenanrnya waaaaaa dah berdebu rumah tinggal seminggu. Nak mop tunggu cuaca panas skit lah hahahaha. 

6 comments:

  1. haaa beli boniaaa..aku nampak, aku nampak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bonia tu kasut pb buksn kasut aku. hahaha ala sale tu kalu x mmg xbeli ponnnn

      Delete
    2. bonia tu kasut pb buksn kasut aku. hahaha ala sale tu kalu x mmg xbeli ponnnn

      Delete
  2. Selamat Tahun Baru...
    Semoga ada perkhabaran gembira tahun ini..
    Saya sentiasa doakan yang terbaik untuk awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih su, moga diperkenankan Allah. :-)

      Delete