Thursday, December 20, 2012

Hobi baru :)

Ok ini hobi baru saya :D banyak nya hobi aku. Ari tu dah pi belajar pastu kita buat kat baju kita plak kan.



1st trial. Tak berapa menjadi sgt, manik tabur pun main ikut suka je psl tak cukup manik hahahahaha. ok baju sendiri tak lawa takpe hehehe.


Baju pelanggan ku yg pertama tak lainh tak bukan makcik ku sendiri hahahaha. Pattern ni aunty kedai manik tu yg bagi dan dia sangat pandai mecing kan manik dgn kaler baju hehehe best aku takyah pening nak pikir kaler apa yg sesuai. Tunjuk je baju kat aunty tu dia sap sap soi ambik manik. Senang keja takyah pening pikir cuma bayar lah harga manik tu jgn ambik free plak hahahaha.



Baju kedua juga dari orang yg sama. Pattern ni aku gugel tapi lupa sape punya. Credit kpd tuan punya pattern.


Tambahan bahagian depan baju. Yg ni aku reka. main lukis atas kerta dulu takut silap huhuhu sib baik menjadi. Ada 3 helai lagi yg perlu disiapkan menjelang tahun baru nanti. Baju cikgu nak pakai gi sekolah, tak lain tak bukan sepupu ku jugak hahahahaha.

Ok, tatkala entry ini dipublish aku berada di Kuala Lumpur kotaraya yg penuh warna warni. Ceh tetiba lak hahaha ok jom Alis kita lepak kat Big Bad Wolf!


6 comments:

  1. cantiklah design baju first tu.. pandai n rajin awak buat! hehehee =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha rajin tu sbb minat plus dh jd housewife kan tu yg bnyk masa :-)

      Delete
  2. cantik!! Has dah setahun sekali jahit manik..bln pose je ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha dulu saya pun jahit setahun sekali tp bila org mntak buat kena siapkan le :-)

      Delete
  3. BSB pun suka gak jahit manik..tapi dari awal tahun buat sampai skg tak siap2 lagi..

    ReplyDelete