Thursday, November 22, 2012

Update makan

Assalamualaikum....  sapu sawang skit hehehehe. Lama tak hapdet. nape lah malas sgt nih. citer banyak tapi banyak hal lak aku nih. Kita update mana yg ada.

Kita update psl makanan lah. Hehehe ampunkan kami penunggu gua kalu ada yg terliur. Ala makanan biasa-biasa je.


Ni bubur jagung aku beli jagung dgn Anne. 80sen setongkol. Jagung comel lote. Aku beli RM20. Mulanya ingat nak buat bubur banyak-banyak pastu bagi kat jiran tapi malas plak. Kebetulan masa balik petang tu semua jiran ada kiri kana depan. Aku bagi Kak Siti 5 tongkol, Kak Mi 6 tongkol, umah Cik depan ni 4 tongkol. Pastu selebihnya aku bagi mak dan aku punya aku wat bubur jagung.Sebelum aku post gambar bubur jagung ni aku dah hantar siap-siap 2 bungkus ke pembaca tegar blog aku nih hahahaha. Jgn marah ina dgn An :) .Ina sedang mengandung sebab tu aku hantar, kalu tak sian dia terliur :P


Ok, ari yg sama aku buat bubur jagung tu aku masak sekali utk makan malam. Makan petang sebenarnya. Aku buat kari telur. Ada telur kenduri anak sedara PB kawen ari tu. Kari ni aku buh santan. Tak tau nak agak sudahnya pekat skit. Telur nya 2  butir je hahahaa, cukuplah sekali makan. Resepinya aku tiru kat belakang pek kari Baba's.


Haa ni meatball feveret aku. Ko tengok jenama apa tu? hehehe jgn jeles ok. Sardin pun ada meatball pun ada. Ok takleh cite panjang sgt nanti PB jeles hahahaha.





Ok, ni makan masa petang tadi. Pagi tadi aku p mekap orang. Pastu ptg ambik PB bali keja so lapar ajak dia singgah makan. Mula-mula nak KFC tp sekali sekala tukar selera A&W pulok. Sedap dr McD sebenarnya. Oh nachos tu sangat sedap ok. Try la beli kalu tak caya tapi atas selera masing-masing le kan. Utk pemanis mulut wafle dgn aiskrim.

Sekian update psl makanan. Kalu adayg terliur pegilah ke kedai berhampiran anda :D


0 cuit-cuit:

Post a Comment