Tuesday, August 7, 2012

Rumah baru :)

Akhirnya tercapai hajatku nak beli sebijik lagi rumah. Dan rumah baru ni ternyata lebih selesa dari yang sedia ada sekarang dan yang pastinya lebih besaaarrr dan lebih tingkat nya. Tapi yang best nya harga lagi murah hahahaha mana nak cari kan.

Mempersembahkan rumah baru kuuuuuu.

















































Tak sabar? Skroll lagiiii...




























Jeng jeng jenggggg!!




























Kehkehkeh jangan marah tau tak baik bulan puasa. Hehehhee Sebenarnya rumah benang lah hahahaha banyak duit nak beli rumah betullll hahahahaha. Ko tau lah rumah kat Trg ni mahal nak mam.

Akhirnya selesa la benang-benang tu dapat rumah baru. Sebelum ni duk umah pondok je bersesak-sesak hahahahaha. Alkisahnya Pb ajak pi beli almari kasut. Dah lama duk bersungut psl almari sedia ada aku beli yg 30 hinggit tu tu tunggu masa nk kena bakar wat kayu api je, hahaha sebab duk luar umah pastu tempias hujan, dgn pintu takleh tutup nya. Nampak sangatttt 'sopan'. So almari baru buh dalam umah sebab cantik dan tinggi macam almari hewhewhew padahal kasut berapa pasang je kahkahkah.


Babai rumah pondok :D

Semua ni beli kat kedai perabot kegemaran kami la kedai mana lagi kalu bukan Kedai Nawab the Pakistan. Banyak kedai perabot kat umah aku ni tapi semua ca ya nun alif punya dan harga pun xbleh blah punya. Last2 kedai pakistan jugak jd pilihan. Harap maaf ye bukan racist tp kebanyakan kedai ca ya nun alif ni harga letak tinggi pastu pekerja yg layan so nak mintak kurang susah skit. Kalu kedai Nawab ni dia sendiri yg layan. Almari kasut tu tinggi lebih kurang almari benang aku ni cuma slim skit dia bagi 250, almari benang ni pun 250. Nego punya negi dpt 450. Aku rasa ok lah kut pasal mak a ku beli almari mcm  ni juga tp versi kayu yg ringan skit tu. Tu pun dah 200 kalu x silap aku. Ok lah kut harga ni.Yg penting tingkat atas rumah ku tak lagi bersepah hahahahaha.

Ok, rumah benang ni sebenarnya wishlist aku sejak start mengait ari tu. Ok ada 1 lg wishlist ni sebenarnya, aku berkenan plak dgn korset yg ribu riban tu. Ada 2 jenama aku duk survey tapi hari ni cancel sebab ada 1 wish yg tak masuk dalam list tapi dah jadi wish list, hahaha apa ko merepek ni labuuuu. Ok tak paham sudah. Kalu beli korset tu aku sorang je leh pakai tapi wish yg tak masuk list ni memang bergunaaaa sngat-sangat. Untuk mengelakkan kontrobesi (bukan kontroversi ye hahaha) aku takleh reveal apakah benda itew.Ok ada sedikit bangkai di situ (tiru ayat cik ina lagi, kena marah baru tau hahahahaha. Ampun ye cik ina)

Oh pjg lak, ok bai.

3 comments:

  1. hahahahaha.. kalau dekat akak geget2!!!

    ReplyDelete
  2. ingat tadi saya pun nak beli gakkk...hahahhaa

    ReplyDelete
  3. hahahha aku dah imagine dah rumah ko bungalow, pastu siap tepi pantai lagi, sbb ckp selesa, ces!

    ReplyDelete