Friday, August 3, 2012

Berbuka di rumah mak

Ni hari ke berapa punya ramadhan dah aku lupa tapi awal-awal puasa ari tu lah. Sejak puasa  ni baru 2 kali kut berbuka kat rumah mak. Kalu kat umah mak boleh lah ambik  gambar. Kalu umah aku xde maknanya satu lauk je, nak ambik gambar malas hahaha.



Ni fav aku nih, somtam!


Kalu bulan pose mesti nak cari nekbat nih. Tapi tak feel la pasal rupa mcm baulu. Aku lebih suka versi yg macam bantal tu. Ween, ko penah makan tak nekbat ni?


Sebelum balik, kita tapauuuuuu :D utk sahur lor :D


Ok selamat berbuka .

6 comments:

  1. lama sungguh tak makan nekbat even masa duk msia pun. Dalam byk2 mata ni tertumpu kat durian haha..Selamat berpuasa marina :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha durian wat ulam dgn nasi sedap juga :-)

      Delete
  2. Nekbat tu apa? Tkejut gak saya tgk mcm kuih baulu tp kena rendam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ratna, nekbat tu mg mcm baulu, klu x silap dibuat dr tepung beras tp dia keras, klu nk mkn kena rendam atau sira dgn air gula kasi kembang. Mmg sedap. Ni kira kuih tradisional trg la

      Delete
  3. saya pun hari nie baru dpt nak berbuka dgn mak..

    ReplyDelete
  4. aahahahhahah aku pernah tanya ko pasal nekbat tu =)) wahhh teringin tiba2, aku ingat lagi dania cakap manis gile, ok aku tgk blog ko sblm bukak puasa ni, wahhh matik laa kalau nak semua tu kena pi ghanu

    ReplyDelete