Sunday, June 24, 2012

Tolong jangan buat macam ni!

2 hari lepas masa dalam kereta kat traffic lite, rasa nk toleh kat kereta sebelah. Tetiba nampak nih.


nampak tak baby tu?


masa drive kereta pun masih memangku baby tu. mak dia ada kat sebelah pun ada baby jg rasanya abg kpd baby tu sbb nmpk mcm besar skit.

Banyak kali dah nmpk org drive mcm ni, aku ts bahaya ni . Ke memang normal ? Aku tak nak la org kata oh  sebab aku takde anak boleh la kata macam2 tapi aku rasa baby patutnya letak kat baby seat kan? Uissh sabo je lah..



4 comments:

  1. sgt bahaya camni, leh membawa padah...

    ReplyDelete
  2. sangat bahaya, org mcm ni memang tak syg nyawa, safety tu sunnah nabi, tak kira atas apa alasan sekalipun, utamakan keselamatan, kerana malang itu tak pernah berbau

    ReplyDelete
  3. ni jenis tak sayang anak...even kalau dipangku oleh mak dia pun tak selamat...kalau sayang anak, letak dlm baby seat kat belakang...

    ReplyDelete