Sunday, April 8, 2012

Sate Mastura

Ni citer otw balik dari Penang. Kitorang tak berenti makan pun, makan roti je dalam keta. Cadangnya nak makan sate kat Jabi, Besut. Ada satu tempat yg selalu makan tu sate Lintang apa ntah. ramai sokmo orang dengan parking payah. Aku bagitau PB nak makan sate yang dekat masjid Jabi sebab dulu dulu pernah makan memang sedap la.

Masa sampai Jabi nasib baik tak terlepas. Orang tak ramai sangat mungkin awal lagi. Kami order sate ayam dan daging.  Tak bagitau pun nak banyak mana, dia mai hantar je. Kita makan je, nanti dia kira la brp cucuk yang kita dah makan.



Dia mai hantar sate daging 12 cucuk, sateayam 12 cucuk. Abis semua aku dgn PB makan hahahahaha! banyak gileerr! Sate total RM16 tu harga complete dengan nasi himpit dan bawang, timun tu. Memang best. Sate dia banyak isi.

Aku sokmo tak paham kalu makan sate ni, diorang bakar sate, tapi sate tak hangus tapi isi masak, juicy semua. Kalu aku  mau kering garing dah hahahaha.

Lupa plak nak ambik gambar kedai. Kat Jabi ni memang famous dengan sate. Banyak sebenarnya kedai sate kat sini dan sedap-sedap jugak cuma terpulang pada selera masing-masing.

3 comments:

  1. wow besnya, aku kena katam baca entry ko :p sbb 2 hari lepas busy la pulak aku tak sempat online, at last ko tak pegi chowrasta? takpa2 nanti mai penang lagi,,,aku terliur tgk pasembor dgn char keow teow, tetiba rinduuu sangat nak balik, tapi nak mkn masakan mak aku la :( :(((((

    ReplyDelete