Tuesday, February 7, 2012

Selesai sudah perkahwinan di Melaka..fuhh! meriah uolls (tiru ayat kak senduk hahaha )

Amaran oleh kerajaan malaysia : Entry ini pjg dan banyak gmbar ye hahaha


3hb Feb 2012


Bertolak dari rumah di Telaga Mengkudu dalam pukul 8.30 pagi. Mak  ayah naik 1 keta dgn aku. Lagi satu keta yam, amir pastu adikku yg bongsu. Tak semua yg ikut psl ada yang takleh cuti. Singgah makan pagi di rumah pakcik ku kat Kemaman, dia pun join sekali. Juga makcik ku dari Cabang 3.


Samai di Melaka lbh kurang 5 ptg. Adikku a.k.a si pengantin lelaki sewakan homestay di Homestay Ayer Limau, Masjid Tanah. Rumah Pengantin pompuan kat area situ juga dlm 5 minit naik kereta. Homestay ambik 2 bijik tp yg satu bijik tu sewa 2 bilik je..tp best lah, tuan rumah baikkkkkk sgt :)






menikmati suasana kampung. sangat jakun kami di siteww, maklumlah tak penah jumpa kampung cam ni huhuhu. Cantik dan bersih.


4hb feb 2012


Majlis akad nikah pukul 3 ptg di rumah pengantin perempuan. Adatlah kan, kalu majlis kawen ni mmg ada kelam kelibut dan aku menjadi mangsa org tanya itu ini smpai aku rasa nak mengamuk tapi bila dh selesai lega. Hahahahahaa sabo je lah..







gambar tak ikut turutan, penat weh nak susun satu2.. selesai majlis nikah.


Malam lepas akad nikah tu majlis berinai, berarak dan yg sewaktu dengannya. Series weh, meriah gilerrr, family aku x penah join majlis kawen mcm ni. Org2 kat situ cerita mmg kat Melaka kalu kawen memang 3 hari 2 malam la. 


Kul 9  mlm start kumpul pastu berarak. Masa berarak tu dgn kompang nye pastu ada bunga api! Bapak aku dh geleng2 kepala dah. Dia mana boleh mende mcm ni. 













pengantin kertu pon nak naik pelamin jugak, hahaha maklumle dulu kawen xde pelamin..hahahahaa


bunga api meriah uolls. Hahahaaa layankan jugak gambar sengal pengantin baju melayu gelap 2 org tu hahahahaaa.

Pas akad nikah petang tu aku, PB dan kawan kami K.zie n Paqlee yg join juga majlis tu, kitorang ke Muar. Hahaha misi nk cari mee bandung muar. Gamble je sbb tak tau mana satu yg sedap.





kedai ni kat Tg Agas. Asalnya nak g Abu Bakar Hanipah tapi tutup dah.. Kul 6 dia tutup kitorang smpai 6.15 hahhaa. Sib baik ada yg ni. Sedaap masyaallah ni 1st time aku makan. 


otw balik jumpa kedai mi udang tp x makan pun singgah beli nasi goreng udang utk ayah.




5hb feb 2012


Hari Ahad majlis sanding plak. Kami p dilayan dgn begitu istimewa. Rombongan kami tak dibenarkan makan di khemah sama dgn org kampun tapi semua makan sama dgn pengantin. Hari ni lauk takde yg pedas-pedas. sudah 2 hari lauk masak lemak cili padi, kitorang mana biasa sampai berebut jamban semua org hahahaha.


 lega la teww

 eh ada toyol kat belakang hahaha


 'M' for Marina.. mmmuah!


 Marina hunny :)


 suka le tew dpt menantu baru hew hew hew ..hahaha

 papa n mama to be ..





Seronok sangat wehhh..hahahaha tambah lagi ada kawan join sekali...huhuhuu suka bila mereka gembira :D


6hb feb 2012


Siap2 sebelum bertolak balik Trg. Sarapan dulu siap2 pastu ambik gambar. Makcik ku ramai yg balik Ahad petang tu tapi kami balik pagi ni lah psl tak nak la balik petang mcm rushing je.




bergambar dgn tuan rumah yg sgt peramah dan baik hati. Lain kali kami datang lagi :)

11 comments:

  1. marina dah boleh buat 5 entry, cik ina bagi tips berblog tu.selamat pengantin baru tuk adik lelaki ko semoga kekal hingga ke hujung nyawa. meriahnya belah perempuan tu ye.seronok tau pegi kampung cam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik ina, hehehe betul jg tp sbnrnya malas nk tangguh.. hehehe

      Delete
  2. waa...memang meriah! banyak gambar pun takpe...kita sukee :-))

    ReplyDelete
  3. ooooooo..pegi MUOR tak cakap ek!!!kalau tya tau marina nak ke MUAR,tak payah makan mee bandung kat kedai..saya suruh mak masak aje tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorr tya duk muar ke..?? hehehee tak tau punnnnnn..kalu tau confirm g umah tya..hahaha

      Delete
  4. meriahnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa UOLLLLLSSSS....3 hari 2 malam tak mampu la..berturut2 tu majlis..best2...mata adik ipar kooo kellassssssssss..macam barbiee doll..hahahaha yg paling lawak PB punya sopan santun bersanding =)) best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. comelnya pengantin, yg pengantin kertu tu lagi comel, hehe. Nanti akak nak tempah stokin tu tapi size tu akak tak tentulah, kdg size 7, kdg 8.. huhu

      Delete
    2. monas, hahahha aku pun suka lawa mata dia, pandai mak andam tu.. hehhe

      sari yusa,
      saiz lbh kurang saya la tu, ok ok nanti sy buat. akak bgtau nak warna apa ye..

      Delete