Tuesday, November 29, 2011

Pineapple table runner

Lama dah cari pattern table runner yg boleh faham. Ari tu tetiba terjumpa kat blog Walai Krusye. Try punya try jadi lah.. thanks to her.



Part atas tu dah jadi dah, yg nak masuk bahagian tengah tu mcm tak brp je..tp malas nk tariuk benang balik. buat je lah..kita tgk hasilnye nanti.

Hari ni nk masak apa ye ?

Saturday, November 26, 2011

Budak comel..geram!











Comel la budak ni..

Tuesday, November 22, 2011

Kakiku sejuk

Musim hujan ni sejuuuk sgt kan. Nak pijak lantai pun malas sbb sejuk. Kita gugel gugel cari pattern stokin lah.

Hasilnye!!!




Sesuai dipakai di musim sejuk.

Kaki ku tak sejuk lagi :)

Musim saji dah tiba :)

2,3 hari ni salji turun hari2..dah menimbun dah. hahahahaha salji kata ko. Takde maknanya salji. Sesekali feeling duk oversea apa salahnya kan kahkahkahah.


Baju ada satu bakul tak basuh, asyik hujan je.. kena jemur dalam rumah nampaknye nih. Minggu lepas hujan, ari cuti hujung minggu baru ni panas jap, sempat g makan kenduri. Minggu ni start hujan balik. 1 hari tak nampak matahari.


Padang depan rumah dah naik air dah.




Adakah kejadian tahun lepas akan berlaku lagi? Kita tunggguuuuuuu :)

Sunday, November 20, 2011

Saya perlukan pertolongan anda

Assalamualaikum,

cantik tarikh hari ni. 20112011. ada apa2 yg menarik hari ni? Hmmmm biasa2 je. Pagi ni bertolak dari dungun, lewat plak sampai kat opis hantar Pakcik Botak. Pas  hantar dia p beli paper. Pastu beli nasi minyak utk sarapan. Pastu lepak kat umah le...

Oh ye, ada kawan yg tgh buat assignment ni. Nak mintak tolong kawan2 yg baik hati utk buat survey yg sangat senang. Makan kacang lagi susah. Hehehehe.

Klik SINI ye

Thanks kawan2..saya tau kamu semua baik hati :)

Thursday, November 17, 2011

Hadiah

Yaeaaayyy! Cuti sekolah nakmula dah..hehehhe. poyo je macam keja cikgu hahahaha.

Itu maknanya musim kenduri kahwen! I like sgt lh kalu g majlis kahwen ni. Setakat ni dah ada 4 kwn2 terdekat yg akan kawen. Ada opismate dan ex-opismate. Eh silap. Saya pun dh jadi ex-opismate hahahaha.





Hadiah yg tak brp mahal tapi banyak faedah serta kegunaannya .m

Monday, November 14, 2011

Si suami dan baby :)

Layan gambar pakcik botak dgn baby ye..








Ada bakat suami ku..hehehehe

Sunday, November 13, 2011

My life as a housewife

Assalamualaikum...

Lamanye tak update. Banyak sangat benda yang jadi sampai tak terupdate. My life totally change now. Saya malas dah nak cite, tapi bagi yang tahu tu tahu lah kan. Saya sendiri pun tak menjangkakan semua ini akan jadi pada saya dan kawan2.

Walaubagaimanapun, perkara ini belum selesai lagi. tunggu saat dan ketikanya nanti.

Tapi yg pastinya buat masa sekarang saya adalah seorang SURIRUMAH! hahahahaha best giler rasanya. Takyah sakit kepala pikir hal keja lagi. Plan seterusnya tunggu dulu. Saya nak menikmati rasa bagaimana menjadi seorang surirumah.

Apa yg dibuat sekarang?

Mengait, makan, tido, mengait , makan, tido. Hahahahahahahahaa. tipu jeeeee..



Akhirnya siap tempahan ni. Lama dah tapi sbb sesuatu yg berlaku maka tertangguh seketika..

Sunday, November 6, 2011

Buah malberi

Selamat Hari Raya Aidiladha. Semoga korban kita diterima Allah.

Saya dan kawan2 pun telah menjadi mangsa korban yg tak sepatutnya. Sakit hati sangat. Sebulan ni memang serabut kepala otak. Macam2 hal. Nak cite xde mood. Kite cite psl mende lain.

Nak tunjuk buah malberi yg mak mertua tanam. Poko kecik je tapi dh kuar buah 2,3 bijik.

 jgn keliru, tepi tu pokok kaduk.


 pokoknye cinonet je. tapi terselit 2,3 bijik buah. Tapi 2 bijik aku dh ambik hahahaha


Ingatkan masam tapi manis. Pokok ni lah aku nak tanam sangat ni. Mak mertua nak semai dulu pastu nanti aku ambik tanam kat umah.

Sekian, tima kaseh.

Tuesday, November 1, 2011

Jalan2 cari makan wit Amir :)

Kesinambungan dari entry lepas.

Sebenarnya pegi KL niat asalnya bukan nak tengok bola. Sob sob sob sedih plak cakap psl bola.

Tujuan asal sebab PB ada kursus kat Quality Hotel, pastu dia dpt tiket free plak. Bincang punya bincang kitorang g skali dgn opismate ku ; Kamal n Syib and baby Amir . Abi Amir nak tengok bola, Umi Amir nak sopim sopim! Hahahaa.

Ok ok, kita tengok ke mana Amir jalan2 ye. Yang pastinya makanan tetap ada hahaha.




 ceria je sepanjang perjalanan







 ber tuti fruti di TTDI


 jumpa abg sulung di shah alam



Yg di tunggu2..hehhee sempat ke Ikea. Kebetulan perut lapar, apalagi kita makan dulu!


 pakcik2 berbincang utk deko2 rumah hahahaha

 Amir di East Coast Mall Kuantan. Singgah cari makan otw balik KT



Singgah di Tg Lumpur utk makan malam. Yum yum.




 geramnye budak kecik nihhhh...


Umi Amir makan kepek gergasi..

Next time nak plan ke mana plak ye?

Otakku serabut.