Thursday, December 1, 2011

Cuak, meggeletar!

Adoyaiii. Malam tadi masa nak buka gmail tetiba dia kata akaun kena suspend. Apehal lu! Pastu buka belog pun takleh. Tetiba kena removed. Apa kes lak ni..! Adooiiii nak luruh jantung rasanya. Dia kata mungkin ada aktiviti yg mencurigakan. Baca la dr belog org lain mungkin kena removed sbb google ingat ada spam2 banyak kut.

Last2  ikut dia punya step suh masuk no phone tu. 2,3 kali buat dia tak sms pon. Last2 cuba suruh dia call. fuh, nasib baik ada call masuk no 0303. hehehe terus dia bgtau nombor verification. nasib baik lah buleh dapat balik.

Terus teringat blog backup yg dh buat bertahun dulu. Hahahahahaa. Kena import semua post dr blogger masuk blog backup tu. Buat backup blog dengan wordpress plak.

Tetiba rasa nak beli domain. Camne eh nak beli domain. Agak2 kalu beli domain dia ada kemungkinan blog kena remove tak? beli dot.com lah kut sbb ramai yg pakai tu kan. Camne ek nak beli domain? Sape tau sila ajar saya :)

3 comments:

  1. saya pun jadi gak...tu yang lama menyepi...nih hari ni cuba buka tgk2 boleh..alhamdulillah...nak cover entry awak yg lama2

    ReplyDelete
  2. su, kena buat backup blog la su. kang jd lg kurang2 ada backup..

    ReplyDelete
  3. saya nak beli domain gak ahhh...nanti awak ajar saya ehh...:)

    ReplyDelete