Tuesday, September 13, 2011

Sekali kita hilangkan susah orang, 10 kali Allah hilang kan susah kita

Tajuk tu adalah kata-kata dari seorang kakak yang saya pegang sampai hari ini.

Sabtu baru ni ada sepasang tetamu istimewa yang datang ke tempat kami untuk urusan keluarga. Si suami bff Pakcik Botak dari kecik. Si isteri pulak bff saya merangkap teman sehati a.k.a kakak ku .

Lama tak jumpa depa ni since baru je dpt transfer ke KL semula setelah menetap di Bintulu buat seketika. Datang ke K.Trg atas urusan keluarga.

Ahad malam mau pulang sudah. Sebelum balik kita round-round cari kepok lekor le..


cubaan kak zie utk mengecikkan tubuh adalah berselindung di belakang sign board. ADA tu maksudnya keropok masih ada hehehe.

Kayu-kayu api yang digunakan sebagai bahan api. Mana agaknya dorang dapt kayu ni. Belakang kayu adalah dapur-dapur yang digunakan untuk merebus kepok lekor.


 pemes kedai ni. the best in town. pada saya lah. Lokasi adalah kat selekoh kat Kg Bukit Tok Beng.


  Menungggu masa untuk berlepas.


Cubaan membuat muka tak comel. Hahaha tak comel puuun..

K.zie and Paqlee, nantikan serbuan kami pulak ke KL nanti insyaallah kalu takde aral Jumaat ni.

7 comments:

  1. kepok BTB hok glemer..time cuti skoloh penuh org kan

    ReplyDelete
  2. mmg sedak ah kopok lekor c2..rindu doh nok makang..

    ReplyDelete
  3. biasa singgah kedai kepok Sukaramai tu... dok tau lak kedai ni.

    ReplyDelete
  4. patutnya kty turun kl bln depan..tp cancel.huhuuhu.kalo tak leh rasa kopok lekor fresh gtu

    ReplyDelete
  5. tobak sedap kepok situ..dok nawok sikket pom..

    ReplyDelete
  6. cik dah,

    kan kan kan..siap kena ambik nombor lagi..


    jamizah,

    nk tolong pos jauh sgt mizah hahaha


    joy,

    sukaramai pun best..tp ini lagi best.

    atty,

    huhuu next time kt


    cheqna,

    kan kan kan...

    ReplyDelete
  7. dah lama tak makan keropok lekor yg betul2 sedap. kat pasar malam sekarang nie kebanyakan nye rasa tepong jerr :(

    ReplyDelete