Friday, August 5, 2011

Puding trifle yg tak berapa nak jadi

Hari ni hari Khamis balik kul 3. Teringat ada sos kastard dlm peti. Sayang kalu tak guna, so ingat nk buat puding  triffle. barang dh ada tinggal nk beli buah dgn swiss roll je.

Ok, balik opis kita paksa pakcik Botak drive g Giant.

Sampai rumah ketung ketang ketung ketang siapkan puding sbb nak bawak balik Dungun. Sekali dah siap tuang kastard semua baru perasan yg serbuk yg nk buat jeli tu bukan serbuk jeli tapi seruk agar-agar. Hmmmmpppphhhh. Geram dgn diri sendiri. Nape lah tak ingat betul2. Tapi dh bancuh dah tawakal je lah. Tuang juga atas puding tu. Pastu masuk peti ais sekejap.

Siap2 mandi, solat, kemas baju ambik puding tu wat masuk dlm kereta. hmmm mmg tak mengeras pun sbb agar-agar kan lambat skit tp masa test sentuh dh slow2 nk mengeras tapi rasanya mmg takkan mengeras mcm jeli lah.

Sampai Dungun letak dlm peti dulu.

Lepas terawih nak makan lah, takut-takut nk potong takut tak jadi. Tengok pada fizikal tu blh tahan la tp rasa wallahualam. Kita tengok gambar.


tak tau nk kata apa huhuhu


jgn terpedaya. Pakcik ni telah dibayar utk membuat simbol begitu ;p




Walaupun jeli nya tak menjadi p alhamdulillah laku le jugak. Saya  rasa yg lain dh ok cuma part silap letak
agar instead of jeli.

Xpe, nanti kita acu try test sekali lg. swiss roll ada lagi satu gulung nih..hahaha

Sape2 nak resepi triflle ni sila terjah  blog neenaanuar. Sbnrnya kes baca blog dia lah ni jd terpengaruh tu hahahaha. Terima kasih kpd beliau krn sudi menge'share' kan resepi puding iteew :)

8 comments:

  1. kalu cik abe dah thumbs up mmg sedap la tu ;)
    I tak de skill nk buat dessert ni. tp mkn suka ;)

    ReplyDelete
  2. cheqna wat baru ni kastard wat kaca..huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. joy,

    hahahah. dia tu mmg. saje je


    cheqna,

    hahahaha

    ReplyDelete
  4. memang sesuai buat berbuka pose.Best!! salam ramdhan baut marina :-)

    ReplyDelete
  5. alah...tgk pun dah tau sedap dah...:)

    ReplyDelete
  6. ohh.. puding trifle jugak yee.. hehehe.. meriah nya peach ngan stoberi kat atas tu.. mekchu hari tu siap belah 3.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. share resepi ;P

    http://niknurehan.blogspot.com/2011/03/trifle-trifle-trifle-untuk-mu-p.html

    ReplyDelete