Sunday, June 19, 2011

Sharing (tiru tajuk wina)

Tadi tgh2 blogwalking ternampak wina dh update log dia. Apa lagi cepat2 baca. Rupanya dia buat tag, dan kena tag lah jawabnya. Menarik jugak tag ni.

Sebetulnya saya mmg suka beli barang mekap tapi tak suka sgt bermekap. Saya suka mekap muka org. Muka sendiri tak brp menjadi, hahahaha. So brg mekap pun ada yg guna dan ada yg tunggu jadi emas hahahaha.

1. Beg mekap
 beg ni beli masa expo barang thai kat Giant dulu, rasa2 ada dlm 3 thn lps. Skrg ni tak bawak dah beg mekap ni, berat kan beg aku je..hahhaa


2. Bedak
 Yg bulat tu Maybelline minerals. Bedak ni bagus sbb mcm foundation tp versi debu. Awal2 dulu je pakai skrg jarang sbb malas nk guna berus tu. Sudahnya try beli pixy tu. Best jugak. RM14.90 beli kat sabasun.

3. Eyeshadow
Yg pakai hari2 yg besar tu, 88 pellete. Beli lama dah. Geram sgt tengok, yg ni juga digunakan utk mekap2 dan main2 conteng2. Yg hitam putih tu mmg wajib ada, pakai pun tak pakai mana. Yg coklat tu eyeshadow base sendayu tinggi. Bila pakai base ni pakai eyeshadow murah pun nmpk mcm yg mahal punya. 


4. Celak
Celak hitam ni wajib, tak pakai eyeshadow pun xpe janji celak pakai. Yg paling best yg pendek tu la. Maybelline express apa ntah. Murah je rasanya. Yg pjg tu Avon punya. Tak pakai pun. Yg putih tu celak putih tu beli sbb awal2 bljr mekap dulu mcm best je. tp jarang sgt pakai sbb malas. hahahaha 


5. Blusher.
Yg ni dua2 pakai hari2. Yg bulat tu bodyshop beli masa offer. Kalu x offer jgn harap. Best sbb warna dia cantik dan tahan jugak. Yg pellete tu beli sbb geram tgk warna warni. banyak warna. Dh banyak kali jatuh, tu ada  yg kosong tu, hahahaha 


6. Lipstik
Sbnrnya pakai 1 je yg atas sekali bekas silver tu. Maybelline watershine. Ini je yg bibir saya blh terima. Start pakai masa zmn bljr dulu adalah 10 thn dah pakai brand yg sama. Yg tengah tu sendayu Tinggi punya. Kalu ada function baru pakai yg ni campur dgn maybeline tu, warna jadi tahan skit. Ygpink bawah skali tu beli sbb nak mekap adik2 kawen baru ni. Saya jarang pakai.

 7. Krim dan pewangi
Krim ni brand Nutox. Huhuhu opismate ku sedang tergila2 kan brand ni skrg. Tp yg ni night repair. siang saya tak pakai sebarang krim mau pun foundation. Dan serius saya mmg tak pakai minyak wangi. Yg roll on tu Avon punya dh brp tahun tak habis2. Sbb mmg tak pakai mana pun. Kekadang je sapu.

Ok, dah siap dah. Nak tag opismate ku si fiza la ;)

4 comments:

  1. BESSSSSS!!! time kasih weii sbb dah buat tag aku,,hahaha tag konon, tp aku yg kepoh nak tau product ko, ok aku tertarik sgt dgn lipstick sendayu tinggi tu, mcm bess jee,,blk nnt serius nak beli! haha

    ReplyDelete
  2. wahh..bestu ada 88 pellets. main conteng conteng mata ni besh kan ;)

    ReplyDelete
  3. banyaknye mekap kamu... 88 pallete.. wow.. hebat.. teringin tapi takot..takut tak terpakai nnt

    ReplyDelete
  4. kita pakai bedak sejuk je haha...

    ReplyDelete