Tuesday, May 17, 2011

Jom minum susu!

Uolls,

saya sangaaaaat tak suka  minum susu. Susu tu mmg saya tak suka. Susu tepung la. Tak suka bau dan rasa dia. Boleh muntah tau. Tapi kalu susu dlm ABC tu ok je hahaha. Yg tu tak kira lah. . Tapi susu kan bagus utk kesihatan.

Jadinye utk menjaga kesihatan, since dah 30an kan, pinggang2 pun dh sakit2, maka pakcik botak telah memaksa saya utk minum susu. Ok kita cuba lah ye.


Langkah pertama adalah minum susu kambing Hi-Goat. Mujurlah takde bau mbek mbek ye :D

Kali pertama makan masa jugak nak abis segelas tu. Begitu juga kali kedua. Kali ke3 dh blh dh skit2. Dan sekarang alhamdulillah saya dh boleh telan susu.

Huhuhu bangga dgn diri sendiri. Sebab sblum ni saya sangat kagum dgn org yg suka minum susu. Harap2 lepas ni susu2 lain pon saya boleh minum juga ;)

4 comments:

  1. susu mbekk.. hehe.. effa pun since preg minum susu ni. nak elak anak kene kuning. first2 nak minum ada jugak bau mbekk. hahha lama2 dah bleh minum.. ;)

    ReplyDelete
  2. Marina, ari tu akak dengar ari tu slot motivasi pagi kat radio ikim pasal kelebihan susu kambing salah satunya sgt bagus utk mendapatkan zuriat.. mmg byk sgt kelebihan dia, susu kambing adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu. Kak ed pun sekarang nak minum susu kambing ekeke elok utk baby dlm kandungan jugak :)

    ReplyDelete
  3. promosi harga awal tahun susu kambing ha-goat.
    http://suanazhar.blogspot.com/2012/12/promosi-harga-susu-kambing-hi-goat.html

    ReplyDelete